Még magasabb díjazás a FIAT Díjugrató OB-n

OB Fiat500x

Csütörtöktől vasárnapig a Nemzeti Lovarda ad otthont a FIAT Díjugrató Országos Bajnokságnak, ahol öt egyéni- és három csapat bajnoki cím sorsa dől majd el. Idén ráadásul a korábbiaknál is magasabb díjakért lovagolhatnak a lovasok. A felnőtt kategóriában a 7,5 millió forint értékű Fiat 500X gépkocsi mellett 2,2 millió forintot osztanak szét. A fiatal lovas és ifjúsági kategóriában 600.000, az amatőröknél 500.000 forint az egyéni verseny díjazása.

Minden kategóriában számos kiváló lovas lovagol majd a pályára, így nem könnyű megjósolni, kik lesznek a dobogósok, de a szabadtéri szezon teljesítménye alapján azért minden egyéni kategóriában sejthetőek az esélyesek.

Idén a felnőtteknél az ötszörös egyéni győztes Horváth Balázs, a címvédő ifj. Szabó Gábor és a ranglista vezető ifj. Tóth László tűnik a legesélyesebbnek, de a közel negyven fős mezőny tartogathat még meglepetéseket és a dobogóra esélyes lovasokat.

A fiatal lovasoknál ifj. Lázár Zoltánt és a 18 évesként ezt a kategóriát választó Szuhai Pétert kell legyőzni.

Az ifjúságiaknál három válogatott lovas, Alasztics Aliz, Janik Anna és Dömse Tamás a favorit, míg a gyermekeknél a címvédő Kiss Lizanna és a kétszeres ezüstérmes, Törő Csongor tűnik a legesélyesebbnek.

Ötvenen neveztek az OB-ra minősült amatőr lovasokból, ahol több korábbi győztes és dobogós is nyeregbe száll. Az idei szezonban mutatott teljesítményük alapján Busi Sándor, Debreczeni Éva, Baumann Bori, Bozsóky Zsófia és Reisz Fanni a favoritok, de ebben a kategóriában is bármi megörténhet.

A versenyt a Riderline Facebook oldalán folyamatosan élőben közvetítjük >>

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Kovács Iván

Kapcsolódó cikkek
Kommentek