Díjugrató rajtengedély-vizsga és szezonzáró verseny Kiskunhalason

Kkhalas szezonzaro2019 og

Október 26-án, szombaton rekordszámú, majd félszáz résztvevő számára rendeztek rajtengedély vizsgát Kiskunhalason a Hirling József Lovasparkban. Vasárnap közülük már sokan nyeregbe is szálltak az idei év utolsó kiskunhalasi díjugrató szabadtéri megmérettetésén.

Október utolsó hétvégéjén véget ért Kiskunhalason a szabadtéri díjugrató szezon. A rendező Kiskunhalasi Lovasbandérium Egyesület szervező csapata Rózsahegyi Róbert versenyigazgató irányításával szombaton nagy létszámú, negyvennégy részvevős rajtengedély vizsga lebonyolításával kezdte a hétvégét.

Az ország különböző tájairól érkezett lovasok többsége jól felkészült. Mindössze nyolc díjugratónak kell majd újra próbálkoznia, a többiek sikerrel vették a vizsga elméleti és gyakorlati követelményeit. A kiváló szakemberekből álló zsűri, Fülöp Sándor, valamint Németh István díjugrató szövetségi kapitány elégedetten nyugtázták, hogy komoly az érdeklődés a szakági versenyzés iránt.

Vasárnap már próbára is tehették magukat és lovaikat a vizsgázók a regionális felkészítő versenyen. A szabadtéri szezon utolsó halasi díjugrató eseményén nyolc versenyszámot rendeztek, ebből kettő felkészítő számot tartottak, 172 start lett a nap mérlege.

A versenyszámok első helyezettjei:

  • 90 cm-es nyitott, verseny időre szám: Bozai Laura (My Colt Móres) Határőr Dózsa SE, 0 hp, 44,77 mp
  • 100 cm-es kezdő lovasok, stílus szám: Jancsó Janka (Leni L) Táltos Lovas Baráti Kör Egyesület
  • 105 cm-es nyitott, verseny időre szám: Gulyás Evelin (Chacco Rouge) Carlo Lovassport Egyesület 0 hp, 60 84 mp
  • 110 cm-es nyitott, verseny időre szám: Kiss Maja (Quipara) Mórahalmi LSE, 0 hp, 54,15 mp
  • 115 cm-es nyitott kétfázisos, megszakítás nélkül szám: Ifj. Antal Péter (Rádiháza Jora) Antal Tanya LSC, 0 hp, 30,63 mp
  • 125 cm-es nyitott kétfázisos, megszakítás nélkül szám: Kis Lizanna (Gina Rosina) Mórahalmi LSE, 0 hp, 37,11 mp

Tovább a teljes eredménylistákhoz >>

Szöveg: Kovács Iván, Halasmédia
Fotó: Gudmon Kata

Kapcsolódó cikkek
Kommentek