Szuhai Rodrigo a fedettpályás bajnok

Szuhair fedelesdonto og

Péntektől vasárnapig a Nemzeti Lovardában 2,7 millió forint összdíjazásért zajlott az öt- és hatéves, valamint az utánpótlás (7-8 éves) lovak mellett a felnőtt kategória fedettpályás döntője.

Vasárnap délelőtt két nyitott versenyszám adta meg az alaphangot a döntőkhöz. 110 centiméteren Petrus Olívia Venezia 70 nyergében az első, Venommal a második helyet szerezte meg. 120 centiméteren a nyitott kategória legjobbja Gorzó Eszter és Arwen (Mizsei Lovastanya SE) volt, míg a fiatal lovasok között Hermann Zsófia és Mr. Brown (E.Faust) (Técsy SE) volt a leggyorsabb hibátlan.

A nap első döntőjét az ötéves lovak számára rendezték. A párosok hozott pontjaik szerinti fordított sorrendben indultak. A 23 lovaglásból nyolcan teljesítették verőhiba nélkül a pályát. A bajnoki címet végül Kórusz Szofia pej ménje, Nibolensky (tenyésztő: Van Geel Horses) szerezte meg ifj. Szabó Gáborral.

Ac szabó 5 é
Ifj. Szabó Gábor - Nibolensky

A bajnokságot a második helyen zárta a szombati győztes, Chacco Chau PSZ Kovács Rolanddal. A ló a Lewitzi ménesben született, tulajdonosa a PSZ Sport Horses Kft.

Ac kovács r
Kovács Roland - Chacco Chau PSZ

Harmadikként búcsúzott a döntőtől a Krucsó Szabolcs által lovagolt Bon Avenir (tenyésztő és tulajdonos: Sári Viktor).

Ac krucsó
Krucsó Szabolcs - Bon Avenir

További helyezettek: Füzér Zsófi – Helga LA Bombae De Preost, Mráz Tamás – TM Diamond Dream, László Gabriella – Cavalier Cool Star.

120 centiméteres akadályok várták a hatéves kategória döntőjének 26 indulóját. Mindössze négy párosnak sikerült verőhiba nélkül, és háromnak alapidőn belül teljesíteni a pályát, így ők indulhattak az összevetésben. Az első helyet ebben a kategóriában is egy ifj. Szabó Gábor által bemutatott ló szerezte meg: Genius Conference tenyésztője és tulajdonosa Koncz Ferenc.

Ac szabó 6é
Ifj. Szabó Gábor - Genius Conference

Másodikként zárt a Darvai Csenge Sára által lovagolt szürke Quintessa. A ló tenyésztője Hennings Reimer Detlef, tulajdonosa az Itriomf Kft.

Ac darvai
Darvai Csenge Sára - Quintessa

Az egész hétvégén kiválóan teljesítő Rádiháza Nike (tenyésztő: Kabala-Ménes Kft., tulajdonos: Lukács Loránd) egy verőhibával zárta az összevetést, így Kovács Henrivel a harmadik helyen búcsúztak a döntőtől.

Ac kovács henri
Kovács Henri - Rádiháza Nike

Az eredményhirdetés igencsak népesre sikeredett, hiszen az ötödik és a hetedik helyen is holtverseny alakult ki. A további helyezettek ennek megfelelően: Szücs Zoltán – Made In Geldrop FVM, Gellén Diána – Prince Elvis, Szuhai Rodrigo – Chacoontano SZ, Stróbl Dorottya – Bognár Flyplesure, Kovács Roland – It’s All The Go, Horváth Balázs – Acteon.

25 alkalommal szólalt meg az indítást jelző csengő az utánpótlás lovak 130-135 centiméteres döntőjében. Az alappályán öt, a mindent eldöntő összevetésben négy hibátlan lovaglást láthatott a közönség. Az első helyet Burucs Borbála saját tenyésztésű, Lagarder apaságú ménje, Miami de Garder szerezte meg.

Ac burucs bora
Burucs Borbála - Miami de Garder

A második helyen Márki Zoltán szürke kancájának, Diana by Borisnak és Krucsó Szabolcsnak szólt a taps. A ló tenyésztője Boris László.

Ac krucsó diana by boris
Krucsó Szabolcs - Diana by Boris

Harmadik a Baloubet du Rouet apaságú Baluna Blue PS (tenyésztő: Gestüt Lewitz, tulajdonos: Valkai Zoltán) a kiskunhalasi Füzér Flórával.

Ac füzér flóra
Füzér Flóra - Baluna Blue PS

A további helyezettek: Fekete György – Let’s Win TN, Babinszki László – Gago Z, Fekete György – Kahuna, Szabó Virág Noémi – Best Of The World, Kovács Roland – Kánaán.

12 számozott akadály, 15 erőkifejtés és 140 centiméteres magasság várta a felnőtt döntő húsz indulóját. A pálya nehézségét jól mutatja, hogy a 17. lovasig kellett várni az első hibátlan lovaglásra és a versenyt több lovas is feladta. Az összevetésben végül két lovas indulhatott. Elsőként a Pasaréti Honvéd Lovas SE párosa, Szabó Virág Noémi és Conloud PS teljesítette a pályát hibátlanul 40,7 másodperc alatt.

Ac szabó virág
Szabó Virág Noémi - Conloud PS

Szuhai Rodrigónak Cornet nyergében (Diósgyőri VTK) azonban sikerült ezt túlszárnyalnia, így a mezőny legfiatalabb versenyzője szerezte meg a győzelmet.

Ac szuhai rodrigo
Szuhai Rodrigo - Cornet

Harmadik Kovács Henri és The Flash 3.

Ac kovács henri the flash
Kovács Henri - The Flash 3

A további helyeken ebben a kategóriában is holtverseny alakult ki:

  • 4. Lehotai Máté – PM Quintera
  • 4. Kovács Roland – Messloubeta
  • 4. Kiss Dominika – Spartacus
  • 7. Hmaidi Amina – Americano
  • 7. Mráz Tamás – Viva Cent

A lovasoknak a versenybíróság képviseletében Budavári Anikó és Abay Pál gratulált.

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikk
Kommentek