Esős vasárnap a Nemzeti Lovardában

Ac zárug confidence og

Szürke felhőtakaró és kiadós eső fogadta a lovasokat vasárnap a Nemzeti Lovardában.

A napot megnyitó 100 centiméteres, ideális időre rendezett versenyszám győztese Fábiáncsics-Nagy Andrea és Sarah (Fabiancsics Horses SE), teljesítményüket a Hubai István – Mala Gyöngye és Firyulina Ekaterina – Orinoko párosok tudták a leginkább megközelíteni. Ugyanezen a magasságon a kezdő lovasok között Bendiák Lili és Merész (Kakuk Lovasudvar SE) lovaglását értékelték a legjobbnak a bírák 8,3 ponttal, második Göttler Vilmos tanítványa, Faludi Nóra Aranykapu Con Lamona nyergében (Havanna Lovasegyesület), harmadik Tóth Sebestyén és Carrera.

Az ötéves lovak mezőnyében Kovács Henri ezúttal Kiss Doris szürke ménjét, Cloudberryt lovagolta az első helyre, második Horváth Adél Glória és Prince of Glory, harmadik Kovács Henri és Ameko Vitalij.

A 110 centiméteres ifjúsági versenyszámban a Vighhorses SE lovasai végeztek az élen, első Vigh Larissza és Calasina nevű kancája, második Vigh Letícia és Okaloosa. Őket a Fabiancsics Horses SE két párosa követte, Csiszárik Petra Harperrel és Fábián Nikolett Kilburn’s Boy nyergében.

Ac vígh calasina
Vigh Larissza - Calasina

Az amatőr lovasok között Janik Attila tanítványának, Tóvári Eszternek szólt a taps, aki az első helyet Hergé de Bellerose nevű heréltjével, a másodikat pedig Atlanta nyergében szerezte meg. Harmadik a Krucsó Lovasklub versenyzője, Atillás Viktória és Sárgamegye-S.

110 centiméteren a nyitott mezőnyben újabb győzelmet könyvelhetett el a szerb Dragutin Durasovic és Brooklyn D’argouges, második Kaska Zoltán és Boario, harmadik Tátrai Blanka és R-Sáripuszta Nancy.

A hatéves lovak versenyében ezúttal szerb győzelem született, a leggyorsabb hibátlant Zoran Jovanovic és Maestro teljesítette. A második helyezett Stefan Djokovic – Chaperon RV Z, és a harmadik helyen záró Stróbl Dorottya – Bognár Flyplesure páros több mint négy másodperces lemaradással vágtatott át a célvonalon.

A nap legnépesebb mezőnye harminc lovassal a 120 centiméteres versenyszámban gyűlt össze. A leggyorsabb hibátlant Koltai Zorkától és Rádiháza Garnier nevű kancájától láthatta a közönség, őket a Vass Fanni – Galga és Vandlik Júlia – Kaline de Rosseignes párosok követték.

Ac koltai r garner
Koltai Zorka - Rádiháza Garnier

Ismét eredményes napot zárt Zárug Gyula, aki a 130 centiméteres versenyszám után Action Boy, a 140 centiméteres számot követően pedig Confidence nyergében vezethette a tiszteletkört.

Ac zárug a boy
Zárug Gyula - Action Boy
Ac zárug confidence
Zárug Gyula - Confidence

Kovács Roland is brillírozott, hiszen Jubab van ‘T Siamshof nevű heréltjével 130 centiméteren, 140-en pedig Chachacha 2 nyergében lett második.

A 130 centiméteres szám harmadik helyezettje Burucs Borbála és Miami de Garder, 140-en Babinszki László és Idea.

A fiatal lovasok mezőnyét mindössze egy lovas képviselte 130 centiméteren, Wendler Zsófia Diatron nyergében (Prosper LK).

Ac wendler
Wendler Zsófia - Diatron

Mindössze három lovas indult a 125 centiméteres, fokozatos nehézségű, időre megrendezett joker versenyszámban, mindannyian a Viktor-i Sportegyesület színeiben. Az első helyet Szabó Krisztina szerezte meg Hattrick II nyergében, második Firyulina Ekaterina és Sonatina Blue, Nemes Dorka pedig nem tudta teljesíteni a pályát.

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikk
Kommentek