Bohák-Debreczeni Éva az élen 135 centiméteren

Bohak 20240420 og

A szeszélyes április nem kímélte a lovasokat szombaton a Nemzeti Lovardában: hol napsütés, hol eső fogadta a versenyzőket a pályán.

A napot egy 100 centiméteres, ideális időre megrendezett versenyszám nyitotta meg 41 indulóval. Az első helyet Lénárt Tamara és Coctail (Champions Team LKE) szerezte meg, második Bendiák Lili és Merész, harmadik Ács-Heibl Ágnes és Checkmate-C.

Lénárt
Lénárt Tamara - Coctail

A kezdő lovasok 15 főt számláló mezőnyében Krucsó Karolina 8,3 stílusponttal zárt az élen Balerina nevű lovával (Krucsó Lovasklub), második a Pasaréti Honvéd Lovas SE versenyzője, Mess Laura Izabell és Rafiki Van De Dennehoeve 8,1 ponttal, harmadik egy debreceni páros, Serra-Páka Nóra Panna és PM Casella.

Öt páros nevezett ezúttal az ötéves lovak 110 centiméteres versenyszámára, az elsőséget itt a Lehotai Máté által bemutatott Casallco apaságú mén, Casador szerezte meg, a ló tulajdonosa a Fabiancsics Horses Kft.

Diósgyőri győzelem született az ifjúsági kategóriában, Nagy-Eszlári Stella és Stuart 38 8,4 stílusponttal utasította maga mögé 21 versenytársát. A debreceni Puskás Lili – Rádiháza Etalon páros 8,1 ponttal a második helynek örülhetett, harmadik Tóth Sebestyén és Hand North Star-88 Balett.

Nagy eszlári
Nagy-Eszlári Stella - Stuart

A nap egyik legnépesebb mezőnye 45 lovassal a 110 centiméteres nyitott versenyszámban gyűlt össze. A leggyorsabb hibátlant ezúttal is Hegedüs Kristóftól láthatta a közönség, aki a pénteki napon is több alkalommal vezethette a tiszteletkört. Ezúttal Q-Chin Chin Chaccót lovagolta. A második helyet a Szabó Virág Noémi – Commachis Proud J.K.H. Z épp csak hajszálnyi előnnyel tudta megszerezni a Mandik Ferenc Ákos – Fetti Maximus duó előtt.

Hegedüs
Hegedüs Kristóf - Q-Chin Chin Chacco

Ugyanezen a magasságon az amatőr lovasok között Göttler Vilmos tanítványa, Ruisz Lilla és Kahlua zárt az élen, Tóth-Bagi Dorka és Curtis csak néhány századmásodperccel csúszott a második helyre, harmadik Helembai-Nagy Johanna és Tapas De Ganad.

A 6 éves lovak 120 centiméteres versenyszámában Fugli Károly ménjének, Special Edition Baboskertnek szólt a taps, Krucsó Szabolcs lovaglásában. A dobogós helyeket két kiskunhalasi páros szerezte meg: Füzér Zsófi és Million Blue, valamint Füzér Flóra és Chaccero.

A 120 centiméteres nyitott versenyszámban Vass Fanni és TM Centella hozta a leggyorsabb hibátlant, a szlovák színekben versenyző Sandra Bacmanakova – Catooscha páros zárt a második, Jármy Kinga és JB Csákó a harmadik helyen.

Vass fani
Vass Fanni - TM Centella

45 lovas nevezett a 125 centiméteres nyitott, kétfázisos, megszakítás nélküli versenyszámra is. Itt újabb győzelmet könyvelhetett el Krucsó Szabolcs, ezúttal Diana by Boris nyergében, üldözői a Tóth Boglárka – Chaccobo és Lehotai Máté – Fanfár párosok voltak.

Krucsó
Krucsó Szabolcs - Diana by Boris

36 páros teljesítette a nap utolsó, 135 centiméteres magasságra kiírt, kétfázisos, megszakítás nélküli versenyszámát. Az U25 kategóriában pénteki eredményén javítva ezúttal az élen végzett Füzér Zsófi és Chiara (Kiskunhalasi LTSE), második Jármy Vince és Rodic Chrome Heart, Bognár Dórának és Calli Topnak pedig ezúttal a harmadik hellyel kellett beérnie.

Füzér
Füzér Zsófi - Chiara

A nyitott mezőnyben is a pénteki nap második helyezett párosa zárt az élen: Bohák-Debreczeni Éva és Cortez. Második Szuhai Rodrigo és Casalcon SZ, harmadik Füzér Gábor és King Cornet PGO.

Bohák
Bohák-Debreczeni Éva - Cortez

A lovasoknak Szalai Klaudia, a versenybíróság elnöke gratulált.

A verseny vasárnap reggel nyolc órától folytatódik.Szabó Virág Noémi - Commachis Proud J.K.H. Z és Mandik Ferenc Ákos - Fetti Maximus a további sorrend.

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikk
Kommentek