Több mint kétszáz lovas búcsúztatja a nyarat a Nemzeti Lovardában

Buza K 1200

A nagy sikerű CSIO3*-W versenyt követő nyári pihenő után lelkesen tértek vissza a lovasok a Nemzeti Lovardába: több mint kétszáz nevezéssel vette kezdetét az Új Kenyér Hava Díjugrató Verseny augusztus 22-én.

38 lovas vállalta a megmérettetést 90 centiméteren, itt az első és a második helyet is Vági Nándor szerezte meg Carina Blue, illetve Korax Hohenstein Marsall nevű lovaival (Ráckeve Városi SE).

A kezdő lovasok 100 centiméteres stílusversenyét Göttler Vilmos tanítványa, Horváth Luca nyerte 8,2 ponttal Agropoint Collegano nyergében (DH Tópark SE).

A nap legtekintélyesebb mezőnye a 100 centiméteres nyitott versenyszámban gyűlt össze, itt 61 lovaglást láthatott a közönség. A győzelmet a Varga Ménes GYLE lovasa, Lukácsi Lilla szerezte meg Qatar Optimus nevű pónijával.

PC lukácsi
Lukácsi Lilla - Qatar Optimus

Stílusverseny várta az ifjúsági korosztály lovasait is 110 centiméteren, itt 7,8 ponttal Jung Lili állt az élre Bloom Aquarelle nevű kancájával (Nedaluha-Mervald Lovas Sportegyesület).

21 páros mutatkozott be az ötéves lovak stílusversenyében. Itt is 7,8 pont volt a kulcs a győzelemhez, amit az Andirkó Benjámin – Kansas BP párosnak ítélt oda a bíró. A Kannan × Contini származású mén tenyésztője és tulajdonosa Babits Panna Gréta.

A 38 induló közül mindössze kilenc páros tudta hibapont nélkül teljesíteni Karádi László pályáját a 110 centiméteres nyitott versenyszámban. Közülük a leggyorsabb Szabó Virág Noémi volt Commachis Proud J.K.H. Z nyergében (Pasaréti Honvéd Lovas SE).

PC szabó
Szabó Virág Noémi - Commachis Proud J.K.H. Z

Az amatőr lovasoknál a Champions Team LKE két párosa végzett az élen: első Ruisz Lilla és Kahlua, második Tóth Dorina és Kurszán.

Tíz indulót számlált a hatéves lovak mezőnye. A győzelmet 8,2 ponttal Muskotály Bálint Jenssen VDL apaságú kancája, Nersinaa szerezte meg Kovács Rolanddal.

45 páros nevezett a 120 centiméteres nyitott versenyszámra. A tiszteletkört ismét Szabó Virág Noémi vezethette, ezúttal Rafiki Van De Dennehoeve (Pasaréti Honvéd Lovas SE) nyergében, második a prosperes Balog Orsolya – Hurrycane Z páros, harmadik ifj. Szabó Gábor és Quodam Die Van Het Berkendonck Ven.

PC szabó 120cm
Szabó Virág Noémi - Rafiki Van De Dennehoeve

125 centiméteren a Viktor-i Sportegyesület lovasai vitték a prímet. Első Horváth Adél Gloria és Carillo, második Firyulina Ekaterina és Sonatina Blue. 2019 magyar bajnoka, Vándor Zsófia Casallco Du Lys SZ nyergében a harmadik helyen zárt.

PC horváth
Horváth Adél Gloria - Carillo

A napot egy 130 centiméteres versenyszám zárta 29 indulóval. Búza Krisztián és BN Silver (Cseszterlint LKE) maga mögé utasította a mezőnyt és hat másodperces előnnyel biztosította be elsőségét. A második és harmadik helyet ifj. Kövy András szerezte meg Qurator Van De Nachtegaele és Spartacus D nevű lovaival. Az U25 korosztály legjobbja a Hubai István – Coromet Z páros volt (Krucsó Lovasklub).

PC búza
Búza Krisztián - BN Silver

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek