Három év kihagyás után ismét Mén- és Kancaverseny

Tambourino og

1995-ben írták ki először a Mén- és Kancaversenyt, a megmérettetés neve sokáig egybeforrt Mezőhegyessel. Huszonhat éven át rendeztek bajnokságot méneknek és kancáknak, néha több kategóriában, a köztudatba belevésődött szuperdöntővel, kiemelt díjazásokért. Idén a MoodyMares Championátus második fordulójával egyidejűleg Bábolnán ismét megrendezésre került az ikonikus verseny.

Express Szentirmai Péterrel a kancák mezőnyének élén

Színvonalas versenyt hozott a kancák megmérettetése Bábolnán. Fodor István 135 centiméteres döntő pályáján nem hibázhatott Szentirmai Péter a rutinos Expresszel. Végül 0,91 hibaponttal meg tudta nyerni a 2024. évi kancabajnokságot.

Hugyecz Pál Virgina R nevű kancája sem hibázott Buza Patrik Zoltán alatt, így a második helyen végeztek, megelőzve a prosperes Nagy Zsófiát, aki Victory Blue PS nyergében a döntőben hibátlanul teljesített. A kancák bajnokságában negyedik helyezett lett G-Dia Baumann Borival, ötödik a szürke Málna Kámán Nórával, hatodik Afrodité Potocska Attilával.

A kancaverseny összdíjazása 500 ezer forint volt, az MLOSZ és az MSLT pedig további 500-500 ezer forintot ajánlott fel a legjobb magyar tenyésztésű lovaknak.

Express

Tambourino és Kovács Henri ménverseny győztes párosa

Nem tartogatott meglepetést a mének versenye Bábolnán. A Kovács család által tenyészett legendás Baccara csikója, a sárga Tambourino nem hibázott, így négy hibapontos összteljesítménnyel megnyerte a mének versenyét Kovács Henrivel. A versenyző Entre Nous Van’t Coseveld Z nyergében a harmadik helyet is megszerezte. A Burucs család által tenyészett Miami De Garder 8,09 hibaponttal a második helyen végzett.

A helyezetteknek gratulált dr. Burucs Balázs, a verseny ötletgazdája, Sáli Gábor, a versenybíróság tagja és Szotyori Nagy Kristóf, a Díjugrató Szakbizottság elnöke.

Tambourino

Buza Patrik Zoltán és Virginia R nyerte a Szuperdöntőt

Nyolc számozott akadály várta a 2024. évi Szuperdöntő résztvevőit. A 140 centiméteres pályán egyetlen egy páros tudott hibapont nélkül célba érni. A Jakab Áron által tenyészett sárga kanca, Virgina R Buza Patrik Zoltánnal gyors hibátlannal nyert, így az 500 ezer forint összdíjazású döntő győztese lett. A ló tulajdonosa Hugyecz Pál. A Szuperdöntő második helyén Kovács Henri végzett a sárga Entre Nous Van’t Coseveld Z nyergében, harmadik Potocska Attila Aphroditéval.

A Szuperdöntő győztesének és helyezettjeinek Pap István, az MLOSZ elnöke, Mezőhegyes polgármestere, a korábbi a Mén- és Kancaversenyek rendezője, dr. Burucs Balázs ötletgazda és Szotyori Nagy Kristóf, a szakág vezetője gratulált.

Buza PZ Virginia

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek