Kollár Péter és Szász Sándor sikere a Gróf Széchenyi István Emlékversenyen

Szaszsandorluftikusboy1200

Szombaton verőfényes napsütésben folytatódott a Gróf Széchenyi István Emlékverseny a Nemzeti Lovardában. A VIP Tour győztese a mindhárom napon hibátlanul lovagló Kollár Péter lett Freyaval, a Somlay Tamás Memorialt pedig bravúrosan gyors lovaglással Szász Sándor nyerte Luftikus Boy nevű lovával.

Ifj. Szabó Gábor Timpex Emlékkel is győzött

A Timpex lovasának győztes szériája ezúttal sem szakadt meg, negyedik startját váltotta győzelemre ifj. Szabó Gábor. Ezúttal a 120 centiméteres Bronze Tourban remekelt szürke ménjével, Timpex Emlékkel. A pénteki versenynapon negyedik helyen végzett páros, Márki Zoltán és Hedda ezúttal a második helyet tudták megszerezni. A korábban szintén helyezett Cser Attila és For Magic végeztek a harmadik helyen.

Szabogabortimpexemlek
Ifj. Szabó Gábor és Timpex Emlék

Háromszor is hibátlan: Kollár Péter a VIP Tour győztese

A VIP Tour 115 centiméteres fináléjában 24 lovas mérte össze tudását, akik közül kilencen tudták hiba nélkül teljesíteni a Karádi László által épített alappályát és összevetést egyaránt.

Közülük is a leggyorsabb a mindhárom napon hibátlanul lovagló Kollár Péter volt tíz éves sárga kancájával, Freyaval. Bölecz Virág is egyenletes teljesítmény nyújtott a hétvégén, hiszen az elődöntőkben elért dobogós helyezései után most a döntőben is sikerült a második helyet elcsípnie Filiberttel. A harmadik helyen mindössze századmásodpercekkel lemaradva végzett Oláh Szabolcs és Eclipse.

A versenyszám további helyezéseit is magyar lovasok tudták megszerezni, Szekeres Ágota negyedik, Unger Jázmin ötödik, Mezei Orsolya pedig hatodik lett a döntőben.

Kollarpeterfreyas

Magyar tenyésztésű lovak a mezőny élén a 6-7 éves lovak versenyszámában

Nem okozott meglepetést a 6-7 éves lovak versenyszámának végeredménye sem, hiszen az első nap győztes párosa, Máriás Sára és saját tenyésztésű kancája, Medáll most sem tudtak hibázni, így villámgyors lovaglással ismét elhozták az első helyezettnek járó serleget. Az utolsóként induló Técsy Attila végzett a második helyen a Vincze László által tenyésztett pej ménnel, El Capitannal. Az Airvent Lovasklub színeiben versenyző Horváth Balázs lett a harmadik a Pataki Ménes saját tenyésztésű fiatal lovával, PM Banderas-szal.

Mariassaramedall

Szász Sándor a Somlay Tamás Memorial győztese

A Széchenyi István Emlékverseny szombati napjának fénypontja a két éve elhunyt Somlay Tamás korábbi díjugrató magyar bajnokról elnevezett Silver Tour fináléja volt. 

A 33 starthoz álló lovas közül tizenhárman tudták hiba nélkül teljesíteni a 135 centiméteres magasságra kiírt alappályát, így összevetésben dőlt el a végső győzelem sorsa.

Bravúrosan gyors lovaglással egy mezőhegyesi születésű, de jelenleg Németországban élő lovas, Szász Sándor vihette haza a győztesnek járó serleget. A korábbi magyar válogatott és szövetségi kapitány Luftikus Boyt lovagolta.

Szaszsandorsilver1
Szász Sándor és Luftikus Boy

Második helyen végzett 2017 felnőtt magyar bajnoka, Krucsó Szabolcs ezúttal Casilius nyergében.
A harmadik helyet az Egyesült Arab Emírségek színeiben lovagló hölgy, Nadia Abdul Aziz Taryam szerezte meg.

A negyedik helyen holtverseny született. A német Steffen Hauter Erik Der Rotével és Szász Sándor másik lovával, Larini 12-vel lovagoltak azonos időt az összevetésben. Hatodik helyen pedig az Airvent Lovasklub versenyzője, Babó Szilvia és szürke kancája, Susy De Malais végeztek.

Fotó: Tokodi Tícia / Tic Photo

Kapcsolódó cikkek
Kommentek