Fiatal magyar díjugratók európai sikerei

Jarmy Vince Brusszel2021 og

Jármy Vince Belgiumban, Alasztics Aliz és Burucs Barna Ausztriában szerepelt eredményesen.

Jármy Vince negyedik Brüsszelben

Vasárnap délelőtt rendezték Brüsszelben a Stephex Masters háromcsillagos nemzetközi díjugrató verseny nagydíját. 55 páros állt starthoz a 150 centiméteres összevetéses versenyszámban. A rendkívül erős mezőnyben a svájci Martin Fuchs lett az első a Magyarországról vásárolt The Sinner nyergében. A magyar színeket képviselő 20 éves Jármy Vince folytatta nagyszerű szereplését és a családja által tenyésztett pej ménnel, JB Koronaőrrel az alappályán és az összevetésben is hiba nélkül lovagolt, ami a végelszámolásnál a helyet jelentette.

Alasztics Aliz második a nagydíjban, Burucs Barna harmadik a Derbyben Bécsújhelyen

Szép magyar eredményekkel folytatódott az ausztriai Bécsújhelyen a nemzetközi díjugrató verseny második hete.

A vasárnap délutáni nagydíjban Pirik Zsolt tanítványa, Alasztics Aliz nagyszerű pej kancájával, Concordia HB-val hibátlanul teljesítette az alappályát, majd az összevetést is, így az osztrák Christoph Obernauer mögött a második helyen végzett a kétcsillagos, Longines világranglista pontot adó nagydíjban. Fiatal lovas válogatottunk, Szuhai Péter ezúttal Casino Royal Z nyergében egy hibaponttal ért célba a nagydíjban, így ő a hatodik helyen lovagolhatott be az eredményhirdetésre.

Szombat este a Középkör 140 centiméteres fináléja, ami egyben a bécsújhelyi Derby is volt, Burucs Barna sikerét hozta. A 26 éves lovas a szürke Dubai Dreams nyergében hibátlanul teljesítette a megszokottnál kétszer hosszabb pályát, majd az összevetésben sem hibázott, így harmadik helyen végzett. Ebben a versenyszámban Alasztics Aliz ezúttal Chablis nevű lovával az összevetésben négy hibaponttal az ötödik helyre került.

A 130 centiméteres, illetve magasabb számokban is jeleskedtek a magyar lovasok, ifj. Szikszai Lajos Arianéval megnyerte a Kiskör döntőjét, Krucsó Szabolcs pedig Con Lordan és Chipppendale nevű lovaival szerepelt eredményesen. Barna Csenge és Fábiáncsics Gábor is pénzdíjas helyeken végzett.

Fotó: Sportfot

Kapcsolódó cikkek
Kommentek