Jól szerepeltek a magyar díjugratók Bécsújhelyen

Czekus og

Múlt héten kezdetét vette a bécsújhelyi kéthetes nemzetközi versenysorozat.

Csütörtökön rendezték meg először a nagykör versenyszámot, ahol a 145 centiméteres pályán a fiatal lovas Európa-bajnokság után most először ismét nemzetközi versenyen nyeregbe szálló Szuhai Péter volt a legjobb magyar lovas, aki mindkét lovával, Tanjával és Casino Golddal is a helyezettek közé került.

A pénteki 145 centiméteres championatot a német Jörne Sprehe nyerte Hot Easy nevű lovával. Itt egyetlen magyar lovas tudott a helyezettek között zárni: Czékus Zoltán Riccolával (Disco).

A bécsújhelyi Lake Arénában megrendezett nemzetközi verseny legkiemelkedőbb pontja a vasárnap délutáni, közel 26.000 euró összdíjazású nagydíj volt, ahol az összevetésbe két magyar lovas is bekerült. A győzelmet végül a negyvenhét induló közül itt is német lovas szerezte meg: Alexander Müller lett az első Oharával. A kistelki Czékus Zoltán, aki ebben a szabadtéri szezonban a nemzetközi nagydíjakban rendre az elsők között végezve a legjobb magyar teljesítményt hozta, tovább tudta folytatni menetelését és Riccolával (Disco) hiba nélkül lovagolt az összevetésben, ami a végelszámolásban az ötödik helyet jelentette. A nagydíj hetedik helyezését érte el Krucsó Szabolcs a sárga Accoton PS nyergében. A lovas a középkör fináléjában is jeleskedett Con Lordan nyergében, az összevetésben a leggyorsabb négy hibapontos teljesítménnyel a negyedik helyen végzett. Egy hibaponttal szintén a helyezettek között zárt Burucs Barna a szürke, holland tenyésztésű Dubai Dreams nyergében. Burucs Barna jól szerepelt a záró számban is, ahol a fokozatos nehézségű joker ugratásban Boateng nevű lovával az ötödik helyen végzett.

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek