Öt versenyszámból négyben magyar győzelem a Gróf Széchenyi István Emlékversenyen

Szabo Fenyev Kiemelt

A Gróf Széchenyi István Emlékverseny  pénteki versenynapján  110 - 140 centiméteres magasságokon mérték össze tudásukat a lovasok. Karádi László nemzetközi pályaépítő pályáin egytől-egyig kiváló lovaglásokat láthattak a kilátogató nézők. A magyar díjugratók sikere ezúttal sem maradt el, az öt versenyszámból négyben hazai győzelem született, ebből hármat a nyíregyházi Timpex ménes által tenyészett lóval értek el.

Szlovák lovas győzött a VIP Tourban

A 110 centiméteren megrendezett VIP Tourban egy szlovák lovas hölgy bizonyult a leggyorsabbnak, mégpedig Katarina Brhlova, aki 23,05 századmásodperc alatt teljesítette a kétfázisos versenyszámot.
Második helyen végzett a tegnapi nap harmadik helyezett párosa, Bölecz Virág és Filibert. Kollár Péter javított, ezúttal a harmadik helyre tudott belovagolni Freya S-sel.

Brhlova Katarina
Katarina Brhlova és Illusion

Magyar lovasoké a Bronze Tour dobogója

Rendkívül izgalmas versenyt láthattak a nézők a Bronze Tour 120 centiméteres versenyszámában. A tizenegy ugrásból álló pályát mindössze egy tucat lovas tudta hibátlanul teljesíteni. Közülük is a leggyorsabb a tegnapi nap Silver Tourjának ezüstérmese, Szotyori Nagy Kristóf, aki ezúttal egy aranyat zsebelhetett be. Lova a 8 éves pej kanca, Timpex Gótika. Második és harmadik helyen két hölgy lovasnak szólt a taps, Borbás Ildikó Fantát lovagolva lett második, szoros versenyben megelőzve a Blaskó Nikolett – Armagedon S párost.

Szotyori
Szotyori Nagy Kristóf és Timpex Gótika dacoltak az esővel

Máriás Sára az U25 legjobbja

Az U25-ös versenyszám 130 centiméteres pályája nem okozott gondot fiatal lovasainknak. Máriás Sára ezúttal is feladta a leckét a mezőnynek, hiszen több mint 4 másodperc előnnyel ért célba Cantus Clay-jel a második helyezett Willi Fischerhez képest. Harmadik helyen az édesapja által felkészített Szladek Máté végzett Bherna nevű lovával.

Máriás Sára
Máriás Sára és Cantus Clay

Ifj. Szabó Gábor aranya a Silver Tourban...

Ifj. Szabó Gábornak jól indult a hétvégéje, hiszen csütörtöki Gold Tour győzelme után pénteken a Silver Tourban is egy első helyet vihetett haza. Lova ezúttal Timpex Fényév volt. Második helyen a tavalyi év amatőr bajnoka, Bandi Zsanett ért célba Ploonát lovagolva. Harmadik helyen pedig a szlovák színekben induló Radovan Sillo végzett.

Szabó Fényév
Ifj. Szabó Gábor és Timpex Fényév

…és a ráadás a Gould Tourban

Ezen a versenyen harmadik győzelmét zsebelte be ifj. Szabó Gábor, aki a csütörtöki eredményét megismételve ezúttal is az első helyet tudta megszerezni a Timpex Bölcsésszel a Gold Tourban. A tegnapi harmadik helyezett páros, Constantin Cojocariu és Lancor ezúttal második lett. Harmadik helyen pedig a felnőtt magyar bajnokságban bronzérmes Reischl Márton végzett pej herétjével, Latinoval.

Szabó Bölcsész
Ifj. Szabó Gábor és Timpex Bölcsész

A Gróf Széchenyi István Emlékverseny szombaton és vasárnap is folytatódik. A verseny fénypontja a vasárnap délutáni CSI2* Gróf Széchenyi Memorial Grand Prix 145 centiméteres, kétfordulós versenyszám

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek