Több mint 250 starttal indult a szabadtéri szezon a Tattersallban

Hegedus atlanta 1200

Ismét a díjugratók vették birtokba a Nemzeti Lovardát.

Pénteken az első versenyszámban Pájer Emesének szólt a taps, aki Floriana Operettet lovagolva (Cavallino LSE) 25 versenytársát utasította maga mögé.

100 centiméteren a kezdő lovasok között a Szilaj Lovas Park versenyzője, Kazinczy-Hegyes Ajsa Csenge 8,1 stílusponttal szerezte meg a győzelmet Sir Winston-B nyergében. 51 lovas gyűlt össze a nyitott mezőnyben, a leggyorsabb hibátlant a Hegedüs Kristóf – Vivaldi párostól (Gyömrői Tövesmajor LE) láthatta a közönség.

Mindössze két induló állt starthoz az ötéves lovak mezőnyében. Első a Dér Tibor által lovagolt Clerqie Van’t Langeveld Z, második az Ács-Heibl Ágnes által bemutatott Mylord Carthago apaságú Jazz Des Forets.

Az ifjúsági korosztályban Lóránt Attila tanítványa, H. Nagy Emma kiemelkedő 8,4 stílusponttal szerezte meg a győzelmet Kartouch Van’t Klavertje Vier nyergében (Horizont LK SE). Ugyanezen a magasságon a nyitott kategóriában a prosperes Kis Juditnak és Timpex Jeremiásnak, az amatőr lovasok között pedig a Horváth Lili – Ploona párosnak (Pasaréti Honvéd Lovas SE) szólt a taps.

Kis judit
Kis Judit - Timpex Jeremiás

A Diósgyőri VTK és a Fabiancsics Horses SE párharcáról szólt a hatéves lovak versenyszáma. Az első két helyet a DVTK párosai szerezték meg: első Szuhai Péter Chacco Chau PS, második Casa Rouge PS nyergében. Harmadik Faluhelyi Ádám és Silver, negyedik Budai Virág és Sunshine Van’t Klavertje Vier a Fabiancsics Horses SE színeiben.

47 alkalommal szólalt meg az indítást jelző csengő a 120 centiméteres nyitott versenyszámban. Az első két helyet két gyors hibátlannal Hegedüs Kristóf szerezte meg Atlanta, illetve Alex nevű lovaival, harmadik Krucsó Szabolcs és Chicago.

Hegedüs atlanta
Hegedüs Kristóf - Atlanta

39 lovas nevezett a nap utolsó, 130 centiméteres versenyszámára. Az U25 kategória legjobbja Takács Petra volt Kaffino By Boris nevű lovával (Takács Horses SE), második a kiskunhalasi Füzér Zsófi és Chiara, harmadik Bognár Dóra és Calli Top.

Takács
Takács Petra - Kaffino By Boris

A nyitott mezőnyben Göttler Vilmos és Jégvirág ismét maga mögé utasította a mezőnyt, teljesítményüket csak Bohák-Debreczeni Éva és Cortez tudta megközelíteni, harmadik Burucs Borbála és Mia Niana.

Göttler
Göttler Vilmos - Jégvirág

A lovasoknak a versenybíróság nevében Bálint Gábor gratulált.

A verseny szombaton reggel nyolc órától folytatódik a Nemzeti Lovarda központi pályáján.

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek