Milliós díjazás az év első országos minősítő díjugrató versenyén, az Inter Horse Truck Nagydíjon

Szuhai R babolna 202404 1200

Az idei szabadtéri szezon első 150 centiméteres nagydíját a Bábolna Nemzeti Ménesbirtokon rendezték. Az idén 100. születésnapját ünneplő Magyar Lovassport Szövetség idei első legrangosabb nemzeti versenyében diósgyőri sikerek születtek.

2024-ben változott a díjugrató bajnokságokra való minősülés, ezért kiemelten fókuszba kerül az a hat nemzeti díjugrató verseny, amelyen keresztül el lehet jutni a szabadtéri szezon végét jelző bajnoki döntőkre. Csütörtök délutántól vasárnapig a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok pályáján került megrendezésre ezek közül az első.

A három és fél napos verseny fő versenyszáma az Inter Horse Truck által támogatott 150 centiméteres nagydíj volt 2 millió forint díjazással. Vasárnap zajlott a MoodyMares U25-ös, amatőr és az Ego7 gyerek, szombat délután pedig kiemelt pénzdíjért a fiatal lovak nagydíja.

A versenybíróság elnöke Schlezák Melinda, a stílusbíró Bazsó Gergely, a pályaépítő Erdélyi Magdolna volt.

Dr. Pusztai Zsuzsanna lovai a hatévesek nagydíjának legjobbjai

Az idei szabadtéri szezon első országos minősítő versenyének első nagydíját a hatéves lovaknak rendezték. A 350 ezer forint összdíjazású összevetéses versenyszámban két ló, Neorado T és Nightrider tudta az alappályát hibapont nélkül teljesíteni. Dr. Pusztai Zsuzsanna pej lovai a rövidített pályát is közel azonos időeredményt elérve, hibátlan teljesítménnyel abszolválták. A végeredmény: Eszes Ferenc Neorado T-vel lett az első Fekete György és Nightrider előtt. A további helyezéseket a négy hibapontos lovak szerezték meg. A sorrend az időeredmény alapján: Timpex Odin Kovács Ádámmal, Kannan Star N Néveri Imre Lászlóval, Cattaro Fazekas Istvánnal és Rádiháza Oriflame Ács-Heibl Ágnessel.

6evesnagydij202404

A Czékus János által tenyésztett Humpty Dumpty a győztes az ötévesek mezőnyében

Három ötéves ló tudta hibátlanul teljesíteni Erdélyi Magdolna 115 centiméteres alappályáját a nagydíjban. Az összevetésben pedig már csak a Czékus János által tenyészett, London apaságú Humpty Dumpty maradt hibátlan, aki Fazekas Istvánnal a nyergében így megnyerte pályafutása első nagydíját. A nyíregyházi Timpex Ménesben tenyészett Timpex President lett a második Csuka Balázzsal a nyergében, míg a szürke Sion Diadora Magyar Balázzsal a harmadik.

Humpty Dumpty

Dr. Nagy Henriett ismét amatőr nagydíj győztes

Hat páros teljesítette hibapont nélkül az amatőr nagydíj alappályáját . Az összevetés első indulója, a Kurca-Menti Lovasklub versenyzője, Potocska Attila tanítványa, dr. Nagy Henriett Kincsem Royal Flush-sel kétséget sem hagyott és egy villámgyors hibátlannal első indulóként megnyerte a 320 ezer forint összdíjazású amatőr nagydíjat. Második helyen az amatőr országos bajnokság harmadik helyezettje, a vértesi Herczog Zsuzsanna végzett Hippolittal, harmadik a cseszterlintes Van Doremalen Anna és Lembla. A további helyeken Szaszák Rubina, Bondor Brigitta, dr. Nagy Henriett másik lovával, Prikler Mirtill és Tóth Zsófia végeztek.

Nagyhenriett 202404

Csizmadia Csenge nyerte az Ego7 Gyermek Nagydíjat

Izgalmas összevetést hozott a 12-14 közötti gyermek korosztály nagydíja. A 125 centiméteres alappályát hat páros tudta hibapont nélkül teljesíteni. Baumann Bori és Szotyori Nagy Kristóf tanítványa, Csizmadia Csenge villámgyors hibátlan lovaglással lett a nagydíj győztese Chavoltus nyergében, megelőzve Szikszai Lajos tanítványát, Nitsmann Grétát, aki Ardzsentát lovagolta. A Pirik Farm versenyzője, Krepcsik Lara lett a harmadik Ariosával, negyedik Daru Jázmin Dóra, ötödik Krepcsik Lara másik lovával, hatodik Pais Jázmin, hetedik Juhász Léda, nyolcadik Fábián Maja Olívia.

Csizmadia Cs 202404

Magyar Balázs szoros versenyben nyerte a MoodyMares U25-ös Nagydíjat

Huszonkét indulóból hét lovas tudta hibátlanul lelovagolni a MoodyMares pilisvörösvári lovasbolt által támogatott U25-ös Nagydíj 135 centiméteres alappályáját. Az izgalmas összevetésben a papírforma érvényesült: ifj. Petrik Béla tanítványa, Magyar Balázs Khania „F” nyergében a leggyorsabb hibátlannal szerezte meg az elsőséget. Kicsit több mint egy másodperccel lemaradva a Krucsó Lovasklub versenyzője, Buza Patrik Zoltán For Cornettina Zs-vel a második helyre szorult, harmadik Németh István tanítványa, Simicska Anna és Dante. A Prosper Lovasklub színeiben versenyző 15 éves Nagy Zsófia Victory Blue PS-sel végzett a negyedik helyen, ötödik a diósgyőri Szuhai Rodrigo. Hatodik Buza Patrik Zoltán másik lovával, hetedik Wendler Zsófia, nyolcadik Farkas Nóra.

Magyarbalazs 202404

A Szuhai testvérek vitték a milliókat az Inter Horse Truck Nagydíjában

Az Inter Horse Truck lószállító felépítményeket gyártó cég támogatásával 2 millió forint összdíjazásssal került megrendezésre a 150 centiméteres Nagydíj. A versenyszámban öt lovas tudott hibapont nélküli alappályát bemutatni a közönségnek. Az összevetésben folytatódott az elmúlt napok sorozata, hiszen a Szuhai testvérek mindent vittek. Szuhai Rodrigo teljesítette a leggyorsabb hibátlant, megelőzve bátyját, ifj. Szuhai Gyulát és Perthy Jacksont. A három és fél napos versenyen végig kiegyensúlyozott lovaglást mutató Simicska Annáé lett a harmadik és negyedik hely, hiszen Carundyval és Hamanta B-vel az összevetésben sem hibázott. A badacsonyi Mráz Tamás Viva Centtel az ötödik, Clueso Z nyergében a hatodik helyet szerezte meg. A román színekben versenyző Zárug Gyula a hetedik helyen zárt a szürke Cold Blue Boy nyergében.

A lovasoknak Schlezák Melinda, a versenybíróság elnöke, Juhász Tibor, a Magyar Lovassport Szövetség elnökségi tagja, Prikler Szilárd, az Inter Horse Truck képviselője és Rozmán Ferenc, a Bábolnai Lovas Kör elnöke gratulált.

BC roddddiii

Az országos minősítő sorozat május 30 - június 2. között Hortobágyon folytatódik.

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikk
Kommentek