Hírek a Szabadidőlovas Fórumról

Lovastura900

A Szabadidőlovas Szakág célja a közösségépítés, a versenyek átlátható és átjárható rendszerbe foglalása úgy, hogy megmaradjon a sorozatok önállósága, sokszínűsége – hangzott el a szakág fórumán.

Egy esős koratavaszi napon a minden ízében megújult Nemzeti Lovarda adott helyszínt a Szabadidőlovasok első fórumának. A téma nagy számú érdeklődőt vonzott, az előzetesen regisztráltak majdnem mindannyian megjelentek a Tudásközpont előadótermében.

Juhász Tibor (a Magyar Lovas Szövetség elnökségi tagja), Csilló Rita elnök, Ferenczi Richárd és Vaskó Attila bizottsági tagok arról számoltak be az ötven fős hallgatóságnak, hogy az MLSZ és a Szabadidőlovasok Megbízott Ügyvivő Bizottsága azon dolgozik, hogy felkarolja a jelenleg működő lovardákat, versenysorozatokat és egyéni lovasokat.

Szlszforum1 900

A szabadidőlovasok érdekvédelmére alakult bizottság – majd későbbiekben szakág – célja, hogy kiépítsen egy olyan lovas közösséget, mely számos előnyt biztosít a tagjai számára. Rendkívül fontos, így a Szabályzat ismertetésekor is kiemelésre került, hogy a keretszabályozás bevezetésével átláthatóvá és átjárhatóvá válik a rendszer, ugyanakkor megmarad a sorozatok önállósága. A szabadidős lovas rendezvények szabályzata már elérhető az MLSZ honlapján keresztül. Itt megjelennek majd a szakág friss hírei, hasznos információk a szponzorációkról, továbbképzésekről, rendezvényekről.

A nap legfontosabb üzenete az volt, hogy közös cél az előrelépés, az összefogás, hiszen az, hogy hogyan alakul a szabadidősök sorsa, az csak rajtuk múlik. A reformtörekvések híre szerencsére gyorsan terjed a lovasok között, ennek volt köszönhető valószínűleg a résztvevők nagy száma is. 

Szlszforum2 900

Írta: Csilló Rita

Kommentek