Egy lovas, két dobogós helyezés Hortobágyon

Ifjszabog Hortobagy

Ifj. Szabó Gábor brillírozott a február 16-18. között megrendezett országos minősítő nagydíjában Hortobágyon.

A 135 centiméterre kiírt vasárnapi nagydíjban 21 lovas állt rajthoz, akik közül öten tudták hibátlanul teljesíteni a Németh Zoltán által tervezett tizenkét ugrásos alappályát. Felnőtt válogatottunk, ifj. Szabó Gábor legyőzhetetlennek bizonyult, hiszen Timpex Ezüsttel második, Timpex Ben Hur nevű lovával pedig saját idejét egy másodperccel javítva első helyen végzett. Hibátlan lovaglást láthatott a közönség az összevetésben a mezőhegyesi Piroska Zoltántól is, aki Flórával a harmadik helyen végzett.

Az összevetésben a leggyorsabb négy hibapontos lovaglással a negyedik helyet szerezte meg a korábbi fiatal lovas fedeles bajnok, Mészáros Marcell Comedy Star nyergében, az ötödik helyen pedig Czékus Zoltán végzett Kronosszal. Hatodik lett Milesz Eszter és Floyd egy hibaponttal.

Ezzel a végéhez közelít a fedettpályás versenyek szezonja: két hét múlva az utolsó fedeles minősítő zajlik majd Budapesten, ahová rekordszámú nevezést várnak.

Előtte azonban ünnepi hangulat költözik a Nemzeti Lovardába: február 24-én Díjátadó Gálát tart a Magyar Lovas Szövetség, majd este a fergeteges Tatter Party-ra várják a bulizni vágyó lovasokat. A belépés ingyenes, regisztrálni a gala@nemzetilovarda.hu e-mail címen lehet.

Tovább az esemény oldalára:

Fotó: Garai Barnabás

A legfrissebb lovas hírek egyenesen a postafiókodba:

Kommentek