Gyakorló versenyek segítik a díjlovasok felkészülését

Dijlovas Illusztracio900

Az idei évtől a díjlovasok úgynevezett gyakorló versenyeken szerezhetnek versenytapasztalatot és ellenőrizhetik felkészültségüket, előkészítve ezzel sikeres szereplésüket a versenyszezonban.

A 2018-as évtől Arie Yom-Tov szerevezésében több alkalommal kerül majd kiírásra úgynevezett gyakorló verseny díjlovasok számára.

A külföldön már évek óta nagy népszerűségnek örvendő rendezvények lényege, hogy a lovasok versenykörülmények között, annak menete szerint, teljes felszerelésben lovagolják le a programokat. A lovaglásokat a meghívott bíró (vagy bírók) nem csak a versenyeken megszokott módon pontozza, de pár percben hangosan is értékeli, esetleg konzultál a lovassal. Ezt követően a lovasnak lehetősége van a kritikusabb részeket újra lelovagolni, ami ismét elbírálásra kerül.

Az edzőversenyek minden lovas számára nyitottak lesznek, nem számítanak hivatalos versenynek, az eredmények nem vehetőek figyelembe sehol, nem kerülnek jóváírásra. Viszont egy-egy ilyen verseny kiváló alkalom a lovak-lovasok részére, hogy tét nélkül gyakorolhassanak versenyszituációban. Így kicsit felszabadultabban tehetnek szert tapasztalatokra, versenyrutinra és ellenőrizhetik felkészültségüket.

„Az egynapos gyakorlóversenyek a fejlett lovas kultúrával rendelkező országok lovasai számára ismertek és közkedveltek. A leghíresebb holland és német lovasok is ezeken kezdik meg felkészülésüket, de természetesen jelen vanak van ezeken a versenyeken a díjlovaglás minden egyéb szinten versenyző lovasai is. Ezért szeretném lehetővé tenni a magyar díjlovasok számára is, hogy nyugat-európai társaikhoz hasonlóan kulturált környezetben gyakorolhassanak a 2018-as szezon előtt. Várok mindenkit szeretettel” – írta Arie Yom Tov, az esemény házigazdája.

Az első gyakorlóversenynek a pilisjászfalui Unikornis Lovarda ad otthont január 28-án, ahol a lovasok a Póni Klub programoktól egészen Nagydíj szintig bemutathatják programjaikat.

További részletek a Díjlovagló Szakág oldalán >>

Fotó: Pixabay

Kommentek