Két magyar a FEI Fogathajtó Szakbizottságában

Vilmos Jambor Hk

Jámbor Vilmos póni négyesfogathajtót, a 2019-es Pónifogathajtó Világbajnokság rendezőjét a FEI Fogathajtó Szakbizottság tagjai közé választották a fogathajtó versenyzők képviselőjeként.

Jámbor Vilmos a jövőben részt vesz a Szakbizottság megbeszélésein, ahol a fogathajtás ügyeinek megvitatása zajlik, valamint tagja lett a FEI Versenyzői Bizottságnak is, amelyet a FEI szakágainak egy-egy képviselője alkot.

Jámbor Vilmos ellenfele a szavazás során a német négyesfogathajtó Mareike Harm volt, köztük dőlt el, melyikük léphet a lengyel Bartlomiej Kwiatek helyére, aki 2014 óta töltötte be ezt a pozíciót.

Csak egy prioritásom van, mégpedig a hajtók és lovaik” – mondta Jámbor Vilmos, aki pont megválasztásakor ünnepelte 46. születésnapját. „Úgy gondolom, hogy a hajtók nem kapnak elég hangot a döntéshozás folyamatában. Nagyon fontos, hogy minden fogathajtó kategória a kezdőktől a profikig képviselve legyen.

A FEI Fogathajtó Szakbizottságának elnöke 2015 óta Fugli Károly, akinek mandátuma 2019-ben jár le. A Bizottság tagja a francia Anne-Marie Turbe, az ausztrál fogathajtólegenda Boyd Exell, a belga Richard Papens, valamint a spanyol Joaquin Medina. Utóbbi tagsága idén lejár, pozíciójára hat jelölt van: Andrew Counsell (GBR), Miguel Angel Gutiérrez Camarillo (ESP), Jeroen Houterman (NED), Friedrich Otto-Erley (GER), Hillar Talts (EST), és az amerikai Chester Weber. Azt, hogy közülük ki töltheti be a pozíciót, a FEI Elnökségi Ülését követően hozzák nyilvánosságra november 17-én.

Forrás: Fogathajtó Szakág

Fotó: Krisztina Horváth / Hoefnet.com

Kommentek