Rekordot döntöttek a díjugratók Diósgyőrben

Diosgyor

A Lovagi Tornák Terére a Platthy József régió minden megyéjéből, Kelet- Szlovákiából, Kiskunhalasról és Pest megyéből is érkeztek versenyzők, így rekordot döntött a startok száma az egynapos versenyen.

Az internetes nevezési rendszer fennállása óta nem volt rá példa, hogy egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében rendezett egynapos díjugrató versenyen 228 startot regisztráltak volna. A díjugratók által gyéren lakott megye székhelyén található Lovagi Tornák Terére ezúttal a Platthy József régió minden megyéjéből, Kelet- Szlovákiából, sőt még Kiskunhalasról és Pest megyéből is érkeztek versenyzők. Diósgyőr továbbra is kulcsszerepet tölt be a térségben, hiszen a megyében idén egyedül itt rendeznek díjugrató versenyt.

A nap fő versenyszáma, a Mento Kupa a Gyula Farm színeit erősítő Berkes Máté és Casallo sikerét hozta. 120 centiméteren, a Gyula Farm díjában pedig Majláth Csaba és Zsákai Cassano bizonyult a legjobbnak. Az ifjúságiaknál ifj. Szuhai Gyula és Safari nyert a tízindulós, viharos gyorsaságú összevetésében és ő győzött a kezdő lovasok stílusversenyében is, Agropoint Cavisto nyergében.

A további versenyszámok nyertesei:

  • Körtvélyessy Péter és Charme Amour, Hevesi SE - 110 cm nyitott
  • Cukteras Kinga és Ameko Made in USA, Ameko LK - 105 cm nyitott
  • Moravszki György és Kamilla, Tiszavasvári SE - 100 cm nyitott
  • Számel Ildikó és Colonado’s Kedo, Debreceni LK - 90 cm nyitott

Forrás és fotó: Díjugrató Szakág

Kommentek