Tanulj az Epona Spanyol Lovas Szakközépiskolában

Epona Kepzes Kiemelt Kep

2018. július 31-ig még jelentkezhetsz a 2018/2019-es tanévre. Itt a helyed, ha szeretnél elmélyülni a spanyol lovas kultúrában, és a szakma legjobbjaitól akarsz tanulni.

Így tudsz jelentkezni

A jelentkezéshez küldd el fényképes önéletrajzodat az epona.spanyol.lovasiskola@gmail.com e-mail címre.

Felvételi követelmények

  • 16 és 23 éves kor között lehet jelentkezni
  • Alapszintű lovas tudás szükséges (biztos idomító ülés, a lovat tudni kell támaszkodtatni, patanyom figurák ismerete)

Aki ezen az első rostán továbbjut, az a nyár folyamán részt vesz egy kéthetes gyakorlaton az iskolában, mely idő alatt a tanárok és a jelentkezők is eldönthetik, ez-e az, amit valóban elvárnak, amire számítanak.

Epona Kepzes 1
A leendő diákok kéthetes nyári gyakorlaton vesznek részt

Az Epona képzése díjtalan

25 éves korig, valamint második szakképesítés esetén a képzés ingyenes. 2 év a lovász szak, majd erre ráépülésként a belovagló szak plusz egy év. A képzés nappali tagozatos.

A 3. évben a belovaglók részére lehetőség van a Testnevelési Egyetem lovas edzői szakára jelentkezni, ennek elvégzése (ez 3 félév) egyben a Magyar Lovassport Szövetségnél regisztrációs vizsgát is jelent. Az Epona Spanyol Lovasiskola tanulóit a TF (az Epona javaslatára) automatikusan, felvételi vizsga nélkül felveszi. A gyakorlati képzés az Epona Spanyol Lovas Szakközépiskolában zajlik, a TF-en heti egy alkalommal van elméleti oktatás (ez fizetős).

Epona Kepzes 2
A tanulók színvonalas bemutatókon mutathatják meg tudásukat

Magasan képzett lovak, profi oktatók

Az Epona tanulói számára 30 magasan képzett mén áll rendelkezésre, a gyakorlati oktatást Borsó Ágnes és Borsó Dorottya végzik, spanyol edzőkkel kiegészítve. Az elméleti oktatásban a szakiskola és az egyetem is részt vesz.

Az Epona Spanyol Lovasiskola ménesében a tanulóknak lehetőség nyílik a magas szintű lovastudás megszerzése mellett a tenyésztésben, lótartásban és fiatal lovak képzésében is gyakorlatot szerezni. Tudásukat színvonalas bemutatókon kamatoztathatják, már a tanuló éveik alatt is.

Az Epona Spanyol Lovasiskola célja, hogy hazánk lovaséletét jól képzett szakemberekkel gazdagítsák, a lovaskultúrát népszerűsítsék, és igényesen kiválasztott, világhírű ménesből származó vérvonalakkal a hazai lóállományt bővítsék. Ha Te is szeretnél ennek részese lenni, ne habozz, küldd el jelentkezésedet most!

Epona Kepzes 3
Az Epona tanulói számára 30 magasan képzett mén áll rendelkezésre

Kapcsolat és még több információ

Kommentek