Lovasok báli ruhában – megkezdődött a báli szezon

Lovasbal Kiemelt

Javában tart a báli szezon, ilyenkor a lovasoknál is előkerül az öltöny és az estélyi ruha, hogy a versenyek és lovardák helyett ezúttal egy-egy bálon találkozzanak. A Veszprém és Hajdú-Bihar megyei rendezvények nagy sikerrel zárultak, de ha kimaradtál a mulatságból, akkor sem kell izgulnod, hiszen most is szombaton két helyszínen tartanak lovas bált.

Óriási sikerrel zárult a Hajdú-Bihar megyei Lovas Bál

A Hajdú-Bihar megyei Lovas Szövetség a tavalyi év sikerén felbuzdulva ismét Lovas Bált rendezett, amit ezúttal is hatalmas érdeklődés fogadott. A helyszínt a debreceni Symphonia Étterem elegáns rendezvényterme biztosította, az érkező vendégeket az est házigazdái, Szűcs András és Szladek Péter svédasztalos vacsorával és élőzenével várták. A 250 fős vendégseregben több megye lovasai is képviseltették magukat.

A gálát Szladek Róbert, a Hajdú-Bihar megyei Lovas Szövetség elnöke nyitotta meg beszédével, amiben kiemelte az elmúlt év legfontosabb sikereit. Több mint 2000 díjugrató startot vezényeltek le a megyében az év folyamán, tíz díjugrató, huszonegy fogathajtó, és egy díjlovas versenynek is otthont adott a Hajdúság, továbbá Nemzeti Vágta előfutamot is rendeztek. A nagy sikert aratott 52. Hortobágyi Lovasnapokra közel 20.000 vendég látogatott ki a három nap alatt, ahol a lovassport legnépszerűbb szakágaival ismerkedhettek meg.

Az est folyamán a kimagasló eredményt elért versenyzők díjazása mellett a sor került az örökös vándordíjak kiosztására is. A legeredményesebb felnőtt díjlovas Lévai Anna lett, így ő vihette haza a bronz lószobrot. Díjugratásban a felnőtt kategóriában Máriás Sára immár harmadik alkalommal bizonyult a legjobbnak, az ifiknél Illés-Tóth Lotti, az amatőr kategóriában Szalontai Virág, a kezdő lovasok között pedig Csige Virág kapta meg egy évre a vándordíjat.

A hagyományokhoz híven megválasztásra került még a „Lovasok lovasa” is, akit a megyében aktívan tevékenykedő versenyzők és edzők szavazhatnak meg egymás között minden évben. A szavazást Szladek Máté nyerte, aki saját képzésű lovaival sikeresen szerepelt számos megmérettetésen.

Hajdubiharbal 2019 Mariassara
Máriás Sára

Elkapott pillanatok a Hajdú-Bihar megyei Lovas Bálról:

Megalakulásának első évfordulóján rendezett díjátadó gálát és bált a Veszprém Megyei Lovas Klubok Egyesülete

Az ajkai Nomádia Rendezvényparkban közel 120 lovas és lószerető ember gyűlt össze január 19-én az első Veszprém megyei lovas bál alkalmából. Pék Gyula, a megyei szabadidős szakág vezetője pohárköszöntővel nyitotta a rendezvényt, míg Kocsis László, a megyei egyesület elnöke rövid értékelésében kitért a múltbéli sikerekre és eredményre.

Ezután Unger Fanni, a megyei díjugrató szakág vezetője szólította a jutalmazott lovasokat, akik gravírozott üveg díjat vehettek át. A gálán az alábbi lovasok kaptak elismerést az év folyamán nyújtott kimagasló eredményeik elismerésképpen: Király Tamara, Peresztegi Nagy Lilla, Somlóvári Gergő, Viasz Hanna, Tamás Jázmin, Tanos Lili, Horváth Laura, Németh Georgina, Unger Fanni, Nagy Evelin, ifj. Szilágyi László, Simicska Anna, Kovács Noémi, Kapeller Felícia, Tóth Panna Sára, Kovács István és Drexler Anna.

Maszlag Ilona edzői munkássága elismeréseként kapott kitüntetést, a legeredményesebb egyesület, a Kenesei Lovas Club pedig egy vándordíjat vihetett haza.

A versenyzőkről rövid fotós, videós összeállítást is láthattak a vendégek az est folyamán. A díjátadás után több fogásos svédasztalos vacsora várta a vendégeket, a jó hangulatról pedig élőzene gondoskodott. A lovasok mellé jókedvet vásárolni nem kellett, hajnalig mulattak a legkitartóbbak.

Veszpremmegye Lovasbal

Miskolcon, Kiskunhalason és Budapesten folytatódik a báli szezon

Aki eddig kimaradt a mulatságból, annak sem kell izgulnia, ugyanis most szombaton két helyszínen is lovas bált tartanak. Első alkalommal rendeznek díjátadó gálát Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, aminek a miskolci Bástya Hotel ad otthont. Tovább a rendezvény részleteihez >>

Kiskunhalason pedig évi szokásos bulijukra készülnek a lovasok, hiszen a mintegy húsz éves múltra visszatekintő Lovas Bálon nem csak a Kiskunhalasi Lovas Bandériumi elismerései és a Hirling Életműdíj kerül átadásra, hanem a fergeteges hangulat is garantált. A helyszín a Sóstó Csárda, a hangulatról pedig a Virág-Nagy Duó fog gondoskodni. Tovább a rendezvény részleteihez >>

Három hét múlva pedig a Magyar Lovas Szövetség rendez Díjátadó Gálát a Nemzeti Lovardában. A rendezvény részleteivel hamarosan jelentkezünk.

Hajdubiharbal 2019 12

Fotó: Szalontai Virág és Horváth Attila

Kommentek