Sikeresen folytatódik a kapcsolatépítés Kínával

Ch Rl og

A 2018 novemberében aláírt együttműködés keretében május 24-30. között kínai delegáció utazott hazánkba, hogy bepillantást nyerjenek a magyar lovassportba, lovaskultúrába, illetve lótenyésztésbe.

2018 novemberében, az első Kínai Nemzetközi Import Expo során a Magyar Üzleti Fórum keretében került sor a Sanghaji Lovassport Szövetség és a Magyar Lovassport Szövetség közötti együttműködési megállapodás aláírására, melynek célja a Kína és Magyarország közötti kulturális és szakmai kapcsolatok és a lovasélet szereplői közötti együttműködés erősítése, a sanghaji lovasélet élénkítése, valamint a magyar lovak népszerűsítése Kínában. A felek azt is vállalták, hogy aktívan támogatják a kölcsönös kulturális és szakmai együttműködést a lovas hagyományok, lovaskultúra, belovaglás, edző-, bíró- és szakállatorvos képzés, istálló menedzsment és a lótartás terén, valamint közös lovas edzéseket és versenyeket szerveznek, ahol a magyar lovak is bemutatkozhatnak.

Az együttműködés keretében május 24-30. között egy hét fős kínai delegáció utazott Budapestre – köztük a Sanghaji Lovas Szövetség elnökével, hogy bepillantást nyerjenek a magyar lovassportba, lovaskultúrába, illetve lótenyésztésbe. A szakmai programot Fábiáncsics Gábor, illetve dr. Jármy Miklós állította össze a vendégek számára.

A kínai küldöttség érkezése után a Gróf Széchenyi István Emlékversenyen kapott ízelítőt a díjugrató sportból. Dr. Jármy Miklós vezetésével ellátogattak Mezőhegyesre, hogy megtekintsék a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaságot. A Lázár Lovasparkban Lázár Vilmossal ebédeltek és betekintést kaptak a magyar lovas hagyományokba. Ellátogattak az Állatorvostudományi Egyetemre, ahol találkoztak prof. dr. Sótonyi Péterrel, az Egyetem rektorával.

A látogatások mellett személyes találkozókra is sor került. Dr. Budai Gyulával az olimpiai felkészülés témáját járták körül, dr. Jármy Miklós a magyar lótenyésztés rendszerét, Stróbl Dorottya a magyar edzői rendszert és a Talent programot, Szotyori Nagy Kristóf pedig a magyar díjugratás rendszerét mutatta be a vendégeknek.

Kapcsolódó cikk
Kommentek