Indul a regisztráció a Five Star Horse Auction idei utolsó árverésére

5 Star 2022dec

Megkezdődött a regisztráció a Five Star Horse Auction év végi online árverésére.

A Five Star Horse Auction egy új, prémium értékesítési felület, amely kiemelkedő lehetőséget nyújt a magyar lótulajdonosok és -tenyésztők számára a nemzetközi piacra jutásra. Több éves aukciószervezési és értékesítési tapasztalattal, nemzetközi és hazai ügyfélkörrel az online piac jelenlegi kiemelkedő lehetőségeit kihasználva aukcióról-aukcióra megmutatják, hogy Magyarországon is lehet nyugat-európai szintű sportlovakat vásárolni garanciális és szabályozott környezetben, ami az eladó és a vevő érdekeit is szolgálja. Az MSLT hivatalos partnereként a magyar sportlótenyésztők számára kedvezményes regisztrációs díjat és jutalékot biztosítanak.

  • Aukció várható időpontja: 2022. december 1-4.
  • Aukciós felület: www.fivestarhorse.auction »
  • Videózás, fényképezés és állatorvosi vizsgálat időpontja a beválogatott lovak számára: 2022. november 7-8. (hétfő-kedd) Budapest - Nemzeti Lovarda
  • Aukciós próbanapok a vevők számára előzetes igény szerint (5 éves vagy idősebb lovak): 2022. november 28-30. – Nemzeti Lovarda

Nevezés:

  • Becsey Adrienn +36 70 380 8342, info@fivestarhorse.auction
  • ifj. Andirkó Attila +36 20 253 0312, info@fivestarhorse.auction
  • Nevezési határidő: 2022. november 3.
  • A beküldött jelentkezések alapján beválogatott lovak számára az aukción való részvétel regisztrációs díja: bruttó 150 EUR/ló. A regisztrációs díj tartalmazza az aukciós reklámok, a videózás és fotózás teljes költségét, amelyet a szervező a tulajdonos rendelkezésére bocsát az aukciót követően.

Nevezéshez beküldendő:

  • videófelvétel (otthoni vagy versenyvideó)
  • lóútlevél (származási oldalakig)
  • tulajdonos neve és elérhetőségei
  • bottal mért marmagasság
  • RTG vizsgálat, ha rendelkezésre áll (6 hónapon belüli min.20 képes); ha nem, a válogató napon kedvezményesen elkészítik az aukció állatorvosai
  • tervezett minimum eladási ár euróban (Fontos tudnivalók: Az aukció szervezői számára a megadott minimális eladási ár tájékoztató jellegű, az eladási cél az elérhető legmagasabb ár. Az aukcióban minden lóra külön licit stratégiát építenek fel a tulajdonosokkal egyeztetve. A minimum eladási ár az aukció közben a szervezőkkel egyeztetve csökkenthető, viszont nem növelhető.)

Aukciós kategóriák:

  • 3-4 éves fiatal ló (3 éves nyers vagy belovagolt ló, 4 éves belovagolt vagy versenyző)
  • 5-7 éves fiatal sportló (versenyző ló)
  • 7-11 éves ifi/amatőr ló (rutinos, leinformálható eredményekkel rendelkező)

Az aukció nyitott a mének, kancák és a heréltek számára is import sportló vagy HSH fajtában.

A lovak a képzettségi szintjüknek megfelelően kerülnek bemutatásra. A 3 éves lovak számára kötelező a szabadonugró, a lovas alatti bemutatás opcionális. A 4 éves lovak számára opcionális a szabadonugróban való részvétel. Négy éves kortól minden lovat lovas alatt kell bemutatni a videózás folyamán.

Próbanap menete:

A már versenyző lovak esetében a szervező előzetes igény szerint próbalehetőséget biztosít a vevők számára. Ennek értelmében az aukciót megelőzően próbanapokat szerveznek (3 nap), ahol a belovagolt lovakat a tulajdonosoknak be kell mutatniuk, majd az érdeklődők előzetes bejelentkezés alapján kipróbálhatják őket. A próba előre meghatározott ütemterv alapján zajlik, ahol minden érdeklődő pár perc és néhány ugrás erejéig ki tudja próbálni azt a lovat, amelyiket meg szeretne vásárolni. A próba során egy fő jelen lehet a tulajdonos részéről, aki nyomon követheti a próba menetét.

Egészségügyi feltételek:

Az aukción és az aukciós válogató napon kizárólag lóinfluenza elleni érvényes oltással és érvényes vérvizsgálati eredménnyel (fertőző kevésvérűség, takonykór) rendelkező lovak vehetnek részt.

Az árverésre beválogatott lovak számára protokoll röntgenvizsgálat beküldése szükséges, amely 6 hónapon belül készült (az árverés utolsó napjától számítva), minimum 20 különböző felvételt tartalmaz a ló lábairól, továbbá egyértelműen beazonosítható róla a ló és az állatorvos is. Amennyiben nem rendelkezik a ló a megfelelő röntgenfelvételekkel, a vizsgálat a helyszínen kedvezményes áron elvégeztethető.

Az amatőr ló kategóriában árverezésre kerülő lovak számára az inak ultrahangos vizsgálata is szükséges, amelyet a videózás napján a helyszínen készít a szervező által kijelölt állatorvos.

Az állatorvosi vizsgálat minden ló számára kötelező, amit szintén a videózás napján a szervező által kijelölt állatorvos végez.

Az állatorvosi vizsgálat díja 100EUR/ló, ami a tulajdonos költsége és a videó készítése napján fizetendő.

Eladás esetén az átadást megelőző 24 órán belül friss állatorvosi vizsgálat szükséges, amit a szervező által kijelölt állatorvos végez, a vizsgálat költsége az eladót terheli.

Aukciós jutalék:

Az aukcióba válogatott lovak tulajdonosainak szerződést kell kötniük az aukció szervezőjével, amelyben megbízást adnak a ló értékesítésére. A szerződéskötéstől az aukció lezárásáig (3 hetes időtartam) a ló más felületen nem hirdethető és más módon nem értékesíthető.

  • Az aukció szervező jutaléka az eladási ár 6%-a + Áfa.
  • MSLT tagok számára a jutalék 5% + Áfa
Kapcsolódó cikk
Kommentek