Európa-bajnokság(ok)ra felkészülni!

Eb k2023 og

Elkezdődött a visszaszámlálás, 100 nap múlva kezdődik a Díjugrató, a Díjlovagló és Paradíjlovas, valamint a Távlovagló Európa-bajnokság.

A díjugratókat Milánó várja augusztus 30. és szeptember 3. között. Sorban ez lesz a szakág 37. kontinensviadala. A versenyszámok az Ippodromo Snai San Siro versenypályán zajlanak majd, a Milánó szívében elhelyezkedő létesítményt 1920-ban nyitották meg. A kontinensviadalon újabb három ország lovasai szerezhetnek beugrót a 2024-es olimpiára.

A díjlovasok és paradíjlovasok a németországi Riesenbeckben versenyeznek szeptember 4-10. között. A versenyzőket a 336 ló elhelyezésére alkalmas Longines World Equestrian Academy látja vendégül a megmérettetés ideje alatt, itt zajlott 2021-ben a díjugrató kontinensviadal is. Az idei lesz a 31. Díjlovas Európa-bajnokság, a paradíjlovasok számára pedig a hetedik Eb.

A távlovagló kontinensviadalt a hollandiai Ermelóban rendezik szeptember 4-9. között. Ez a helyszín sem lesz ismeretlen a versenyzők számára, hiszen a Dutch National Equestrian Centre adott otthont a 2021-es Eb-nek is.

Forrás: FEI

Kapcsolódó cikk
Kommentek