Fekete Antal és Karola a hortobágyi Nagydíj győztese

Hortobagy og

Július 14-16. között rendezték meg a Hortobágyi Lovasnapokat – immár az 55. alkalommal. A látogatókat lovas és kulturális programok is várták.

A mátai lovaspályán a három nap során fogat- és méneshajtás, csikósok, fogatok, pusztaötösök, csikósbajnokság, díjugrató verseny és számos gyermekprogram várta a közönséget.

A 34 díjugrató versenyszámra 145 lovas nevezett 197 lóval. A legrangosabb versenyszám, a 135 centiméteres Hortobágy Grand Prix győztese Fekete Antal és Karola.

Az esemény zárónapján rendezték meg a Nemzeti Vágta előfutamát, a Hortobágyi Vágtát, immár ötödik alkalommal. Itt helyi győzelem született, a győztes páros ugyanis Hortobágy képviseletében Kovács Laura és Shaafi Sonja Door. Második Csemő képviseletében Petrik Tamás és Bambusz, harmadik Szalafő párosa, Fekete Emma és Forrás Gidrán-17 Szeder. A Kishuszár Vágtán Szentkirály párosa vágtatott át elsőként a célvonalon: Rozs Anna Júlia és Nárcisz, második Fülöpszállás (Látos Lili - Rikoletta Dream), harmadik Levelek (Klicsu Vince - BZ Szamba)

Fotó: MTI/Balázs Attila

Kapcsolódó cikk
Kommentek