Olimpiai tesztverseny a világ legszebb kastélyának parkjában

Versailles202308 og

Kevesebb mint egy év van hátra a 2024-es párizsi olimpiáig. A Versailles-i kastély parkjában, UNESCO világörökségi helyszínen augusztus 22-23-án zajló tesztverseny ízelítőt adott abból, hogy mi vár a lovasokra és a nézőkre a soron következő ötkarikás játékokon.

Több mint 20 nemzeti szövetség képviselői, az FEI küldöttjei, a legfontosabb lovas technikai tisztviselők, Pierre le Goupil, a 2024-es olimpia pályaépítője és a Versailles-i kastély szóvivői is jelen voltak tesztrendezvényen.

Az első napon a tereppálya tesztelése zajlott. Az előkészítő terepmunkálatok több mint egy éven át zajlottak. A nemzeti szövetségek képviselői megismerkedhettek a helyszínnel és azon infrastruktúrák elhelyezésével is, amelyek 2024-ben a csapatokat és szurkolók tízezreit fogják majd fogadni. A nap fénypontját a lovasok Grand Canal feletti pontonhídon való átkelése jelentette, amikor az ikonikus Versailles-i kastély adta a hátteret.

A helyi szervezők számára nagy büszkeség, hogy a francia történelem egyik szimbólumát, Franciaország egyik jelképét társíthatják az Olimpiai Játékokhoz, amelyet az egész világon figyelemmel kísérnek majd. A versenyek után a helyszínt majd eredeti állapotára kell helyreállítani.

A tesztrendezvény második napján a szervezők a küldöttek és a nagyszámú online közönség előtt bemutatták helyszíneket és a sportinfrastruktúrát, a megközelíthetőséget, az olimpiai falut, a közlekedést, az állatorvosok és a lovászok elhelyezését, az akkreditációt, a lovak érkeztetésére és távozására szolgáló létesítményeket, az istállókat és istállószolgáltatásokat, az orvosi és állatorvosi létesítményeket, valamint a vendéglátóipari szolgáltatások logisztikai megoldásait.

„Nagyon elégedettek vagyunk azzal, ahogyan ez a tesztverseny és az előkészületek alakultak” – mondta Tim Hadaway, az FEI versenyigazgatója. „Minden résztvevő megismerhette a tereppályát és láthatta, mennyire gondosan készítik elő, hogy a lehető legjobb körülményeket biztosítsák a lovak és a sportolók számára a jövő évi olimpiai játékok idején. A helyszín nagyszerűsége a legnagyobb gondosságot és figyelmet érdemli, és biztosak vagyunk benne, hogy a szervezőbizottság, illetve a kastély munkatársai, valamint a kivitelezők egy olyan ikonikus helyszínt fognak alkotni, amely nemcsak a megfelel a lovassportok igényeinek, de tiszteletben tartja és képviseli a hely történelmi jelentőségét és örökségét is.”

Forrás: FEI
Fotó: PSV Jean Morel

Kapcsolódó cikk
Kommentek