Egy termékeny hétvége a magyar díjugratásban

Ismét nagy sikert tudhat magáénak a még csak 16 éves ifj. Lázár Zoltán, aki a nagyszerű pej kancájával, Lacrima Di Felicitaval megnyerte az ebreichsdorfi Magna Racino-i CSI ** 145 cm-es Nagydíját. Az ifjúságiak döntőjében a 14 éves Jármy Vince Krucsó Ferenc tanítványa Prímával, minimális különbséggel lemaradva a győztestől a második helyen végzett, míg a gyermek korosztály döntőjét Tóth Boglárka nyerte Cosimellával.

Horváth Balázs a fekete fedezőménjével, PM Balougraffal a fiatal lovak döntőjében lett harmadik, míg a felvezető napokon a nagykörben Czékus Zoltán Elianával és a középkörben Zajzon András és Conrad ért el dobogós helyezéseket.

Ezzel egy időben az Észak- Németországi Damme-ban Krucsó Balázs jeleskedett, hiszen a nemzetközi díjugrató verseny Nagykörét megnyerte Condor 561 nevű lovával és Kiskörét Barney 98 nyergében. Ugyanitt a díjugrató válogatottunk tagja Orbán Emil Wonderboy és Carlsberg 10 nevű lovaival szerzett értékes helyezéseket.

Itthon pedig a székesfehérvári Kunos Lovardában folytatódott az országos fedett pályás szezon, három teljes napon át zajlottak a minősítő versenyszámok. A legmagasabb vasárnapi A/2 ** -ot a 20 éves Mráz Tamás nyerte a kisbéri Rakéta Reménnyel, megelőzve a gidrán fajtájú Mythocot lovagló Szotyori Nagy Kristófot és az ifjúsági válogatottunkat Bagyánszky Gabriellát, aki Cesannet lovagolta. Pénteken a két héttel ezelőtti kaposvári minősítő győztese, az Airvent lovasclub lovasa Marton András PM Fortunával és szombaton a 8 éves Timpex Csárdaszépe Szotyori Nagy Kristóffal nyerték az A/2 versenyszámokat.

Csütörtökön már folytatódik is a hazai versenysorozat a gombai Fetti Lovardában, ahol négy teljes napon át újra a díjugratásé lesz a főszerep.

Gratulálunk az eredményekhez!

Kommentek