Szuhai Rodrigo hatodik az utánpótlás Eb-n

Szuhai Rodrigo Cornet og

Az olaszországi Gorla Minoréban rendezték meg a három utánpótlás korosztály díjugrató Európa-bajnokságát.

Simicska Anna Hamanta B-vel péntek délután a fiatal lovas Európa-bajnoki döntőbe ugratott

A közel száz fős ifjúsági díjugrató Európa-bajnokság harmadik kvalifikációs versenyét szombat délelőtt rendezték az olaszországi Gorla Minoréban. A 2021-es gyermek Európa-bajnok, illetve a 2022-es ifjúsági Európa-bajnokság egyéni ötödik párosa, ifj. Szuhai Gyula és Perthy Jackson végre hozta a tőlük elvárt szép hibátlan pályát. Kiss Lizanna Cloéval a harmadik napon tudta a legjobb pályáját teljesíteni, négy hibaponttal ért célba, Kisgergely Kata Csenge 16, Kiss Maja 15 hibaponttal lovagolt. Ifj. Szuhai Gyula 12,61 hibapontos teljesítménye a hatalmas mezőnyben nem volt elég az Európa-bajnoki döntőhöz, 1,3 tized hibapont volt a lemaradás.

Péntek délután a fiatal lovasoké volt a pálya, akik harmadik kvalifikációs pályájukat lovagolták le. A magyar válogatott lovasok közül Csetényi Lea a hortobágyi tenyésztésű Hámorral javított és hét hibaponttal ért célba. A 150 centiméteres, igen nehéz pályán Simicska Anna a szürke Hamanta B-vel csúcsformában teljesített és nagyszerű hibátlannal a vasárnap reggeli döntőbe jutott. A hárskúti lovas teljesítménye komoly sportérték, hiszen a felnőtt kategóriához közelítő kontinensviadalon az elmúlt négy évtizedben csak néhány lovasnak (Szász Attila, Fábiáncsics Gábor, ifj. Debreceni János, Kovács Henri, Burucs Barna, Hollé Sára, Weinhardt Virág, ifj. Lázár Zoltán, Jármy Vince, Alasztics Aliz, Szuhai Péter) sikerült döntőbe kerülnie.

Szuhai Rodrigo Cornettel közel a dobogóhoz

A szombat délután megrendezett kétfordulós gyermek Európa-bajnoki döntőben Szuhai Rodrigo megmutatta remek tehetségét. Két nagyszerű pálya után a közel száz fős mezőnyben a végelszámolásban az Európa-bajnoki hatodik helyet szerezte meg. Szuhai Rodrigo eredménye segített abban, hogy ne szakadjon meg a Szuhai család kiváló európa-bajnoki sorozata: 2021-ben ifj. Szuhai Gyula aranyérmes, 2022-ben ifj. Szuhai Gyula ifjúsági ötödik és Rodrigo negyedik helye, valamint Szuhai Péter kiemelkedő fiatal lovas helyezést ért el.

Fábián Johanna Chaballal teljesítette az Európa-bajnoki döntő mindkét pályáját.

A 2023-as utánpótlás Európa-bajnokság utolsó magyar lovaglását Simicska Annától láthatta a közönség, aki Hamanta B-vel teljesítette a fiatal lovasok Európa-bajnoki döntőjének 150 centiméteres első fordulóját.

Forrás: Díjugrató Szakág
A borítókép a Nemzeti Lovardában készült 2023 áprilisában. Fotó: Tokodi Tícia/Tic Photo

Kapcsolódó cikk
Kommentek