Elment a Békés megyei lovassport meghatározó személye

,,Mondom néktek: mi mindig búcsúzunk. Az éjtől reggel, a nappaltól este, A színektől, ha szürke por belepte, A csöndtől, mikor hang zavarta fel...”

 

Kovács József, a Békés Megyei Lovas Szövetség elnökségi tagja szeptember 3-án hajnalban 66. évében elhunyt.

A búcsúra felkészülni nem lehet, pedig tudtuk, nagyon beteg volt. A hírt még is döbbenten fogadta a megye lovastársadalma, hisz betegsége ellenére feladatot vállalt az utolsó időkig. A lovaspályán éltette őt a versenyek hangulata, a lovasbarátok szeretete. Erős akarattal élni akart, tenni a lovassportért. Sajnos a sors köze szólt.

Kovács József négy évtizeden át vett részt aktívan a lótenyésztésben és a lovassportban. 1975-től a Mezőkovácsházi TE Lovas Szakosztályának elnökeként, 1996-tól 2003-ig a Békés Megyei Lovas Szövetség főtitkáraként, 2007-2012. között a megyei szövetség elnökeként, haláláig elnökségi tagként szolgálta a lovassport ügyét. A mezőkovácsházi lótenyésztés törzstenyészetének megalakításában tevékenyen részt vett. A tenyészetből lovaik közül a Lump nevű sportlovuk a military szakágban kiemelkedő eredményeivel tűnt ki. Az évek során edzői és versenybírói vizsgát tett. Bírói munkáját mind a megyében, mind a megyén kívül magas szinten, önzetlenül végezte. Szívesen adta át tudását a fiatal bíróknak, versenyzőknek. Mindent tudott a lovakról. Tudását tisztelték és elismerték a versenyzők, a tenyésztők, a lótulajdonosok, de a még a nézők is, akikkel megosztotta ismereteit. Szívesen vállalt közösségi munkát, beválasztották a Békés Megyei Sportszövetségek Érdekvédelmi Egyesülete elnökségébe is, ahol aktív közreműködőként végezte a rábízott feladatokat.

Eddig végzett munkájának elismeréseként a Magyar Lovas Szövetség SZÉCHENYI ISTVÁN EMLÉKÉREMMEL tüntette ki. Békés megye sportvezetése a MEGYE LOVASSPORTJÁÉRT kitüntetést adományozta számára. Mezőkovácsháza városa kiemelkedő munkájáért a várost jelképező szoborral és díszoklevéllel jutalmazta.

Kovács József emberi és sportvezetői tevékenysége példaként szolgál az utódoknak.

Emlékét megőrizzük!

Kommentek