16 ország 100 pónifogathajtója érkezik a világbajnokságra

KB Aszar og

Száz fogathajtó verseng majd Kisbér-Ászáron a szeptember 25. és 29. között megrendezésre kerülő Pónifogathajtó-világbajnokságon.

A nevezések lezárultát követően kiderült, 16 ország pónifogathajtói mérik össze tudásukat a Komárom-Esztergom megyei versenyhelyszínen. Összesen 38 egyes, 38 kettes és 24 négyes pónifogat lesz látható a világbajnokságon. A versenyre összesen 271 lovat neveztek, az Amerikai Egyesült Államokból, Ausztriából, Belgiumból, Csehországból, Dániából, Észtországból, Finnországból, Franciaországból, Hollandiából, Kanadából, Magyarországról, Nagy-Britanniából, Németországból, Olaszországból, Svájcból, Svédországból is érkeznek hazánkba versenyzők.

A keddi ünnepélyes megnyitó után szeptember 25-én, szerdán a díjhajtással kezdődik meg a világbajnokság programja. A díjhajtó négyszögben a fogatok esetében a jármódok szabályosságára és ütemességére, a lovak mozgásának összehangoltságára, könnyedségére, lendületességére és a hajtók stílusára, pontosságára és a lovak feletti uralmára figyelnek oda a bírók. A leglátványosabb versenyszámára, a maratonhajtásra szeptember 28-án, szombaton kerül sor, a verseny programja pedig vasárnap az akadályhajtással zárul.

A FEI Kettesfogathajtó Világbajnokság egyéni világbajnoka, Hölle Martin, és a győztes magyar csapat tagjai, ifj. Dobrovitz József és Osztertág Kristóf, valamint az összes magyar induló is jelen lesz várhatóan a FEI Pónifogathajtó Világbajnokságon, Kisbér-Ászáron.

KB Aszar20191 program

A fogathajtó Jámbor Vilmos és Hölle János 1984-ben a szilvásváradi négyesfogathajtó világbajnokságon határozták el, hogy házigazdái lesznek majd világversenyeknek. Korábban is pályáztak, majd megkapták a lehetőséget, hogy 2018-ban Európa-bajnokságot, 2019-ben pedig világbajnokságot rendezzenek.

Forrás: Kisbér-Ászár 2018/2019

Kommentek