Márki Zoltán Gavallérral az amatőrök élén!

A Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság második versenynapja az amatőr lovasok elődöntőjével kellemes, szélcsendes, napsütéses időben vette kezdetét a Nemzeti lovardában. Az eddigi legnépesebb, 48 indulót felvonultató mezőny jelezte, hogy Magyarországon rendkívül népszerű díjugrató sport. A pálya hossza 500 métert tett ki, az akadályok akadályokat 120-130 cm-es magasságúra építették, az alapidőt 86 másodpercben állapította meg a zsűri.

Az amatőrök között számos profi teljesítményre képes indulót láthatott a közönség, akik között Márki Zoltán Gavallérral érte el a legjobb eredményt a hibaidős versenyszámban. A páros nagy tempóban éles, szűk fordulókat mutatott be. Márki kockáztatott, de neki lett

Igaz, mert Gavallér jó partnernek bizonyult.

Márki Zoltán: „Remek formát mutatott Gavallér. A pályát tanulmányozva elhatároztam, hogy a rövid fordulásokkal próbálok időt nyerni. Rendkívül szűk fordulókat vettem, az egyiknél tempó is vesztettünk, mert úgy meghúztam a lovat, hogy azt hitte megállunk, de akkor odaszúrva jeleztem, hogy haladjunk. Annál a résznél szerencsénk volt, szinte helyből ugrotta meg a gátat. Azt szoktam mondani, hogy Gavallér vagy az elején van vagy sehol. Egyébként bízom a jó folytatásban.”

 

Az amatőr lovasok elődöntőjének első három helyezettje:

1. Márki Zoltán (Gavallér), Pasaréti Honvéd Lovas SE 0 hp, 77,21 mp

2. Botos Eszter (Mont Blanc), Nimród LSE 0 hp, 73,04 mp

3. Vindeczker Barbara (Vendetta), Ceglédi Lovas Klub 0 hp, 76,46 mp

Kép-szöveg: Kovács Iván

Kommentek