Összefoglaló a gombai minősítő versenyről

Verőfényes napsütés mellett zajlott az Országos Díjugrató Minősítő Verseny Gombán. Három nap alatt 853 startot vezényeltek le a szervezők. A házigazda meleg fogadtatásban és szívélyes kiszolgálásban részesítette a versenyen résztvevő lovasokat és hozzátartozóikat. A magántulajdonban lévő Fetti Lovarda ismét bizonyította alkalmasságát a fedeles minősítő versenyek színvonalas, gördülékeny lebonyolítására.

A pénteki napon az 5 éves lovak versenyszámát a Hugyecz istállónál lovagló Piroska Csaba nyerte a Conthargos x Jus de Pommes származású Jolandával. A második helyet Szávay Gábor szerezte meg az Ustinov x Caludio’s Son származású magyar sportlóval, Furminttal. Furmint időtúllépés miatt 1 hibapontot kapott, így a stíluspontjaiból két tizedet levonva a második helyre esett vissza. Az impozáns pej mén meggyőzően teljesített a hétvége folyamán, így mindennap helyezve volt. A harmadik helyezést a Técsy Attila által lovagolt Colonado x Justboy származású Cesna érte el, valamint a negyedik helyen a házigazda által tenyésztett és saját tulajdonában lévő szürke mén Fetti Cash végzett, Varga Zoltánnal.

Szombaton egy nagyon izgalmas 37 indulós A1-es versenyszámban a második helyet Szigeti Cintia Kitti szerezte meg Dáliával, Burucs Barna és Helios C előtt. A versenyszámot a mindig gyors Tóth Dóra és Fetti Calipso nyerte. A lovat édesapja és egyben a gombai lovarda tulajdonosa tenyészette. A nyertes pályát az alábbi videó felvételen tekinthetitek meg:

https://www.youtube.com/watch?v=0F-WypTTfPc

Vasárnap a 6 éves lovak versenyszámában a tehetséges Burucs Borbála szerezte meg az első és harmadik helyezést az általa lovagolt rádiházi lovakkal, Ernával és Estikével. A második helyen Soós Alexandra a Fetti LSK lovasa végzett a Márvány x Silver Look származású Luxor „F”-el.

Minden bizonnyal a három nap legizgalmasabb versenyszáma az A2**-os Fetti Nagydíj volt. Az alappályát 5 lovas teljesítette hibátlanul, így ők vehettek részt az összevetésben. A dobogó képzeletbeli harmadik fokára Szladek Máté léphetett a nyolcéves holland tenyésztésű szürke kancával Bherna-val. Villámgyors lovaglást láthattunk Heibl Ágnestől és a saját tulajdonában lévő Castor apaságú Carlo-tól, azonban a páros az összevetésben 4 hibaponttal végzett, így szerezve meg a második helyet. A versenyszám győztese az 1 évet kihagyó, de nagyon nagy tapasztalattal rendelkező Rezgő Zoltán lett, a lewitzi tenyésztésű Chacco-Prinzel.

Összességében egy jól megszervezett minden igényt kielégítő versenyt láthattunk a három nap alatt. Aki nem tudott a helyszínre kilátogatni élőben követhette az eseményeket a Riderline-al. A következő közvetítés a Nemzeti Lovardából lesz.

Kommentek