Versenyek itthon és külföldön

A díjugrató szakág Grand Prix sorozatát július 20-án a Pataki Ménes új kecskeméti versenypályáján rendezték, ahol a hazai közeget élvező Horváth Balázs tudott csak hibátlanul lovagolni az Erdélyi Magdolna által épített 150cm-es pályán. Az 1,2 millió forintos összdíj 1-2. helyét így a Hannibált és Jumping Ladyt lovagló magyar bajnokunk zsebelte be. Harmadik az egy hibapontos James Wingrave lett Casiloccal, megelőzve az előző GP fordulót nyerő Szász Attilát és a Grand Prix minősítő versenyét nyerő Búza Krisztiánt. Ezzel egy időben, a festői szépségű franciaországi Dinard CSI****-jén sajnos Orbán Emilnek nem sikerült világbajnoki minősülést szerezni, ugyanakkor Gangnam Style-lal egy 145cm-es számban az előkelő ötödik helyen végzett, a fiatal La Vie-vel pedig versenyszámot nyert.

A szlovákiai Rozalka Lovascentrumban utánpótlásunk jeleskedett. Kevés induló jellemezte a Pozsony melletti CSIO-t, de ez nem kisebbíti érdemeinket, hiszen a gyermek nagydíjat Tóth Boglárka nyerte Cosimellával, az Eb-re a versenyről induló Kovács Georgina előtt.

Az ifjúságiaknál Reisz Panna az összevetésben maradt alul, és lett második, s e korosztály pénteki 140cm-es pályáján pedig Lázár Zoltán nyert Katyusával a Bagyánszky Gabriella – Cezanne páros előtt.

Eduard Petrovic pályaépítő 145cm-es, fiatal lovasoknak épített nagydíjában pedig Varga Zoltán tanítványa, Vándor Zsófia nyert Quintusszal, megelőzve a Sopronyi Réka – Randi párost.

A CSI** versenyben pedig nagyon jól ment Czékus Zoltán, aki Hercegnővel harmadik lett a nagydíjban, Kronosszal második a fiatal lovak döntőjében, míg a szürke Anabellel versenyszámot nyert. Füzér Gábor kétszer nyerte a kiskört és Le Royallal szintén helyezett volt a nagydíjban. Rezgő Zoltán is folytatta a sikeres szereplést Rádiháza Bohókással, a középkör döntőben lett harmadik.

Kommentek