Eredményeső

Horvathbalazs Pmdiana 600X4001

Szép magyar sikerekkel záródott a Wiener Neustadt-i díjugrató verseny. A Nagydíjban két magyar lovas tudta hibátlanul tejesíteni a 145 cm-es alappályát, az összevetésben már csak Horváth Balázs. Az Airvent Lovsclub lovasa a Pataki Ménesben tenyésztett, PM Dianával, így az előkelő ötödik helyen végzett, de a páros szombat este a derby versenyszámban is kitett magáért, a győztestől két századmásodperccel lemaradva a második helyet szerezte meg.

Ifj. Szabó Gábor a Nagydíj összevetésében Timpex Bölcsésszel kettőt vert, de magyar bajnokunk most Ausztriában is hozta a formáját, hiszen sárga ménjével, Timpex Hódolóval megnyerte az öt éves lovak döntőjét. Timpex Ben Hurral és Timpex Emlékkel is hozta az előkelő helyezéseket.James Wingrave a második napi nagykörben, saját tulajdonú kancájával, Quirosával ötvenegy indulóból, a hiba-idős, 145 cm-es versenyszámban a második helyen végzett, míg a fiatal lovak döntőjében Casino Golddal a negyedik helyen zárt. Burucs Barna Sir Winston C-vel, Krucsó Szabolcs Kórusz Attila lovaival, Chacco Blue II-vel és Vincentóval szállította az eredményeket.

Érdekesség hogy a vasárnapi kiskört teljesen kisajátították a magyar díjugratók, hiszen az eredményhirdetésen az első öt helyezett a mi lovasunk volt. Győzött Krucsó Szabolcs Vincentóval, második lett Horváth Balázs PM La Conta Z-vel, harmadik is Krucsó Szabolcs Larino Spiritóval, negyedik Budai Virág Litithyával és ötödik Ódor Enikő Jason Stathammel.

Az Észak-németországi nemzetközi versenyen Dameban magyar tenyésztői siker született. A pénteki 145 cm-es, összevetéses esti championatusban Marcel Wegfahrt Agropoint Cérnával az első helyet szerezte meg. A kilenc éves, Cardino apaságú szürke kancát a debreceni Agropoint Kft. tenyésztette és két évvel ezelőtt, Bábolnán tenyészversenyt is nyert ifj.Gombos Lászlóval.

Kitűnő talaj várta a hazai díjugratókat Hortobágyon. A Mátai Ménes fedeles lovardájában most találkozhattak a díjugratók először  ilyen nagyszerű környezettel. Az első napi legmagasabb versenyszámot a Nyíregyházi Főiskola lovasa, Técsy Attila, Márki Zoltán lovával, Con Corallal nyerte. Ezután a nagy számok Kovács Henriről szóltak. A kiváló érzékű, huszonöt éves lovas szombaton fedezőménjével, St Quel Exelanccel nyert. Vasárnap a Hortobágyi Nonprofit Kft. Nagydíjában négyen vetettek össze, Kovács Henri első lett a Rádiházi Ménes szürke Estikéjével,  második Quasto 4 apaságú, St Qual Exelanccel, harmadik helyet a jó formában lovagló Potocska Attila szerezte meg Con Linával.

Fotó: Szakál Delinke

Kommentek