Gálával zárták az évet a díjlovasok

Fei Dijlovaglas Illusztracio900

Egy este, amikor csizma helyett magassarkúba bújtak a hölgy lovasok és lovaglónadrág helyett öltönyt húztak a díjlovas férfiak: ünnepélyes gálával zárta az évet a Díjlovagló Szakág.

A díjlovas élet színe-java a Buda Entertainment & Gastro rendezvényhelyszínen gyűlt össze. A meghívás a díjlovas szakág valamennyi képviselőjének és a sport iránt érdeklődőknek egyaránt szólt, a belépés díjtalan, a helyszín pazar, a menü fenséges volt.

Jó hangulatú beszélgetésekkel telt az este

A 2017. évi Szakági Közgyűlést a Színházteremben tartották, a nagy érdeklődést jól mutatta, hogy szinte teljesen megtelt a hatalmas előadó. Versenyzők, bírók, lovardatulajdonosok egyaránt jelen voltak.

Az első beszámolót dr. Paizs Gábor tartotta – akinek munkáját az est végén „Az év régiófelelőse” címmel ismerték el. Elhangzott a Pest megyei régió sikereként a megőrzött vezető pozíció a lovasok számát illetően. Szó esett a két szakágas póni versenyek népszerűségéről, de felmerült az időjárás, vagy érdeklődés hiányában elmaradt versenyek problémája is. A nem csak régiós, de országos szinten is problémát jelentő bíróhiány megoldására is születtek megoldási javaslatok.

Hamar megtelt a hatalmas előadó

Őszi Aranka a Békés és Csongrád megyei díjlovas életről számolt be, amit Szokola Csaba, Ács Róbert, Pruttkay Zoltán edzőtáborai színesítettek idén. A versenyek, egyesületek, startok csökkenő tendenciájára megoldás lenne, ha a Talent mellett egyéb támogató programok is megjelennének – vetette fel. Kertész Viktor későbbi beszámolójából az is kiderült, hogy ez egyáltalán nem reménytelen. Sőt, lehetőség lesz az új lovasok és edzők anyagi támogatására 2018-ban.

A szakbizottság elnöke, Kertész Viktor egy átlagosnak nem mondható előadással készült. A vicces hangvételű kis videókkal színesített prezentációjában komoly témákkal foglalkozott. A gazdasági beszámoló után a bírók és versenyirodák képzése került terítékre, és szó esett arról is, hogy elérkezett a nevezési szoftver fejlesztésének ideje. Miden felmerült probléma okát is megvizsgálta, majd megoldási javaslatokkal szolgált.

Kertész Viktor előadása

Dallos Zsófia szövetségi kapitány beszámolt a 2017-es évben elért eredményekről, sikerekről. Szó esett a bíró-továbbképzésekről: Katharina Wüst és Leif Törnblad járt nálunk. Beszámolt a világranglista helyezésekről, szó esett a hazai versenyeken elért eredményekről is, például a Magyar Bajnokság helyezettjeiről.

A szövetségi kapitány büszkén számolt be a göteborgi Európa-bajnokságról, hiszen végre 36 év után magyar csapat is minősült az EB-re, a máriakálnoki Ács József LK versenyzőinek köszönhetően. Az idei év sikerei volt a Póni EB Kaposváron, a nemzetközi versenyek Máriakálnokon és Fóton. Több külföldi versenyre is kijutottak magyar lovasok: a Korosztályos EB-re, a Maccabi Világjátékokra és a Fiatal Lovak Bajnokságára. Dallos Zsófia bizakodó volt a 2018-as Tryonban megrendezésre kerülő Lovas Világjátékokon való részvételt illetően is. Megköszönte a szakág támogatóinak, szponzorainak a segítséget, a lovasok, szülők, edzők, bírók áldozatos munkáját.

Az év díjazottjainak bemutatásával és elismerésével zárult a szakági közgyűlés:

Az év díjlovasai:

Rapi Kitti Krisztina

Balogh Sára

Hoffer Hanna

Kökényesy Anna Zsófia

Az év díjlova: Ferrari 6

Az év kiemelkedő eredményei:

Ács Róbert - Rasputin

Losonczy Anikó - Mystery

Szalai Nikolett - Willi the Hit

Az év díjlovas versenye: Kaposvár, Póni Európa-bajnokság

Az év régófelelőse: dr. Paizs Gábor - Közép-magyarországi régió

A beszámolók a Díjlovagló Szakág oldalán olvashatók >>

Az est a Gálával folytatódott. A hangulat emelkedettségéhez az élő zene járult hozzá, a fesztelenséghez pedig a térítésmentesen fogyasztható italok és ételek pazar választéka. Arie Yom Tov nagyvonalú vendéglátóként minden korosztálynak igyekezett a kedvében járni, így az estét egy DJ-vel és konga show-val felpörgetett diszkó zárta.

Szöveg és fotó: Száz Petra, Lovaskultúra oktató

Borítókép: FEI

A legfrissebb lovas hírek egyenesen a postafiókodba:

Kommentek