Mesterlovászokat és patkolókovács mestereket avattak

Mesterek900 472

Három patkolókovács mester és tizenhárom mesterlovász vehette át mesterlevelét december 19-én a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

Pék, méhész, lovász, patkolókovács, mezőgazdasági gépész mesterokleveleket adott át a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, idén közel 50 szakember tett mestervizsgát ezen szakmákban.

Idén közel ötven szakember tett mestervizsgát

„Nagy szükség van mesterekre, hiszen munkájukkal komoly értéket teremtenek és adnak tovább. A társadalom jövője azon is múlik, hogy minél több jól képzett szakember álljon rendelkezésre az agráriumban” – fogalmazott a mesterlevelek átadásakor Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke. Kiemelte: a NAK célja a mestervégzettség presztízsének újbóli megerősítése; hiszen a mestervizsgát tettek azon túl, hogy szakmájukat mesterfokon művelik, nagy felelősséget is magukra vállalnak azzal, hogy a fiatalabb generációnak átadják tudásukat.

Prof. Dr. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem Prima díjas rektora szerint az egyik legnagyobb elismerés az, ha valaki mesterré lesz. Kiemelte, hogy ezeket a pék, patkolókovács, lovász, méhész szakmákat még a mai felgyorsult, fejlett világunkban sem helyettesíthetjük mesterséges intelligenciával, a szakemberek szerepe elengedhetetlen. A mestereknek nem csak lelkesen, de lelkesítően kell végezniük mesterségüket, hangsúlyozta a rektor.

Prof. Dr. Sótonyi Péter

A végzett mesterlovászok névsora:

Arany Anita

Bene Balázs

Borsó Dorottya Zsuzsanna

Bozsik József

Horváth Gábor

Imre András Balázs

Pap Alexandra

Polgár Eszter

Sipos Csaba

Surányi Krisztina

Szikszai Lajos

Varga Szilvia

Molnár Viktória

A végzett patkolókovács mesterek:

Dezső Gergely

Ormándi Zsolt

Pródán Norbert

Forrás és fotó: NAK, Magyar Mezőgazdaság

A legfrissebb lovas hírek a Riderline-tól:

Kommentek