Veronában gyűltek össze Európa lovasai: Fieracavalli 2017

Fieracavalli2017Og

Néhány napig ismét Verona volt Európa lovasainak fővárosa: a Fieracavalli idén 160.000 látogatót vonzott, és idén is ízelítőt adott Európa és a világ különböző lovaskultúráiba.

Idén 119. alkalommal rendezték meg a Fieracavallit az olaszországi Verona városában. A nagy múltú rendezvény több mint 160.000 látogatót vonzott a világ minden tájáról. Az esemény négy napja alatt a kilátogató nézők mintegy kétszáz különböző lovas program közül válogathattak a fajtabemutatóktól kezdve a nemzetközi versenyeken át a showműsorig. Minden lovas megtalálta a kedvére való szórakozást ebben a hatalmas forgatagban.

Idén is a lovas vásár vonzotta a legnagyobb tömeget, ahol több száz lovasbolt kínálatából válogathattak a látogatók. Nem túlzás azt mondani, hogy bármit be lehet itt szerezni a legkisebb patkószegtől kezdve egészen a lószállító kamionig.

A turisztikai pavilonban számos lovas úti cél közül lehetett válogatni, a kikapcsolódni vágyók és az aktív szórakozást keresők is megtalálhatták a kedvükre való ajánlatot.

A kiállítók ebben az évben is a legkülönfélébb standokkal próbálták elkápráztatni a kilátogató lovasokat. Az óriás szobortól kezdve a körhintán át az interaktív játékokig volt minden, amivel becsalogatták az arra járókat. A nagyobb lovas márkák divatbemutatón prezentálták a legújabb kollekcióikat vagy nagyköveteikkel szerveztek dedikálást.

A kiállításon bemutatkozott hatvan lófajta közül idén különös hangsúlyt kaptak a spanyol lovak és a spanyol lovaglási stílus. A nézők ízelítőt kaptak ezen lófajták sokoldalú hasznosításáról, hiszen volt külön fogatverseny, díjlovas verseny és katonai bemutató kifejezetten andalúz és lusitano lófajtáknak. Emellett a manapság egyre népszerűbb Working Equitation versenyszám is bemutatkozott.

Minden évben hatalmas érdeklődés övezi az arab lovak fesztiválját, ahol átélheted az Ezeregyéjszaka hangulatát a kétórás esti showműsorban. Aki még tovább akart gyönyörködni az arab lovak szépségében, napközben is megtehette az Európai Championátuson, vagy a Fieracavalli Nagydíjon, ahol az arab telivér fajta legszebb egyedeit vonultatták fel.

A rendezvény különlegessége a lovaskocsi-szépségverseny, ahol különböző korokból származó lovaskocsikat vonultatnak fel a kiállítók. A hajtók autentikus ruhákba felöltözve mutatják be fogataikat a legapróbb részletre is odafigyelve. A verseny helyezettjei a program lezárásaként felvonulnak Verona belvárosában is a turisták nagy örömére.

A western lovas versenyek idén is három pavilonban zajlottak párhuzamosan. Az Olasz Bajnokságon felül az NBHA Európa Bajnokság is a Fieracavalli keretein belül került megrendezésre, ahol ezúttal is sikeresen helytálltak magyar lovasaink. A legjobb helyezést Dörnyei Regina érte el, aki negyedik helyen végzett az ifjúsági kategóriában.

A rendezvény egyik fő attrakciója az ötcsillagos nemzetközi ugróverseny, a Jumping Verona volt. A hatezer férőhelyes lelátó színültig megtelt, hogy láthassák a világ legjobb lovasait megmérkőzni a Longines FEI Világkupán.

A legeredményesebb lovas a holland Maikel van der Vleuten lett, aki a 150 centiméteres hibaidős versenyszám után meg tudta nyerni a nagydíjat is.

Ha Te is szeretnél elveszni ebben a fantasztikusan sokszínű lovas forgatagban, már most jegyezd fel a naptáradba: 2018. október 25. és 28. között találkozunk Veronában!

Írta: Szalontai Virág

Fotók: Fieracavalli és Szalontai Virág

Kommentek