Világsztárok között az élmezőnyben Krucsó Szabolcs és Chacco Blue II

Az idei fedettpályás szezon eddigi legjobb magyar eredményét érte el Krucsó Szabolcs és Chacco Blue II a hétvégi négycsillagos nemzetközi díjugrató versenyen Somorján.

Szlovákiában még soha nem lovagolt ennyi díjugrató világsztár, mint most a Hippodrom arénában, ugyanis először rendeztek fedett pályán négycsillagos, nemzetközi díjugrató CSI versenyt Somorján. A verseny kiemelt számában, a negyvenkét indulós, 160 cm-es nagydíjban 140.000 eurót osztottak szét.

Krucsó Szabolcs és Chacco Blue II - Fotó: Krucsó Lovarda

Viszonylag sok, 16 lovas teljesítette hibátlanul az alappályát. Az összevetés azonban már megszórta a mezőnyt, a győztes a brazil Marlon Modolo Zanotelli lett a 10 éves, Mr. Blue apaságú Celene VDL-el. Második helyen az a holland Harrie Smolders végzett, aki idén a göteborgi Európa-bajnokságon egyéni ezüstérmet nyert és a Global Champions Tour összetett ranglistáját nyerte.

Krucsó Szabolcs, a mezőny egyetlen magyar lovasa fedettpályán is bizonyította, hogy a 10 éves Chacco Blue II-vel nagyszerű párost alkotnak. Krucsó az alappálya után az összevetésben is hibátlan maradt, így a CSI**** nagydíjának hatodik helyével a magyar díjugrató sport eddigi legjobb eredményét érte el ebben a fedettpályás szezonban.

Eredmények:

Marlon Modolo Zanotelli - Celena VDL (BRA): 0 hibapont, 37.54 másodperc

Harrie Smolders - Zinius (NED): 0 hibapont, 38.77 másodperc

Joao Victor Castro - Quentin PJ (BRA): 0 hibapont, 40.15 másodperc

Bertram Allen - Hector van d'Abdijhoeve (IRL): 0 hibapont, 41.17 másodperc

Werner Muff - Daimler (SUI): 0 hibapont, 41.38 másodperc

Krucsó Szabolcs - Chacco Blue II (HUN): 0 hibapont, 44.38 másodperc

Forrás: Hippo Online, Díjugrató Szakág

Fotó: Krucsó Lovarda és Chacco Blue II.

A legfrissebb lovas hírek folyamatosan a Riderline-on:

Kommentek