Cicero IC 2018 Champion ménje

Rl Champion Kiemelt

Rendkívül népes és rendkívül erős mezőnyt hozott az MSLT Tenyésztők Hétvégéje. A bemutatott 33 ménjelölt közül 2018-ban a Czuci István által tenyésztett Cicero IC bizonyult a legjobbnak, a Reserve Champion címet Erdélyi Lóránt El Contheroja szerezte meg. 

Az elmúlt hetek havazásai után az időjárás kegyes volt, így gyönyörű napsütéses időben rendezhette meg a Magyar Sportlótenyésztők Egyesülete idei első rendezvényét, a Tenyésztők Hétvégéjét a Nemzeti Lovardában.

A fiatal mének szemléjén 33 ménjelölt került elbírálásra, 24 eladó lovat és 12 idősebb, már fedeztetési engedéllyel rendelkező mént pedig bemutató jelleggel tekinthettek meg a jelenlévő tenyésztők és érdeklődők. A bíráló bizottságot Harm Thormahlen, Bazsó Gergely, Faluhelyi Tibor és Pataki Gergely alkották.

A bírók döntése alapján a 33 jelöltből 11 kapott nyilvános fedeztetési engedélyt. Közülük is a Czuci István által tenyésztett Cicero IC bizonyult a legjobbnak, így ő vihette haza a Champion ménnek járó trófeát 2018-ban.

Cicero IC egy 2015-ben tenyésztett szürke holsteini mén, származását tekintve apja Cero, anyai nagyapja Quite Capitol, Quidam De Revel után. Édes testvére, Zerina III., annak a Churchill IC-nek az anyja, aki a 2014-es ménkörungon Champion címet szerzett és a sokszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok Ludger Beerbaum istállójába került.

Rl Champion2

A Reserve Champion címet El Conthero szerezte meg, aki küllemével és ugróképességével egyaránt kivívta a bírók és a közönség tetszését. El Conthero egy 2014-es oldenburgi mén, apja Contendro I, anyai nagyapja Contador, dédapja pedig Tangelo Van De Zuttthoeve. Tenyésztője Erdélyi Lóránt, aki számos kimagasló eredményt elért fiatal mén tulajdonosa, mint például Cariba Dam, Conor Pass, Heartbeat S vagy a tavalyi Reserve Champion mén, El Colorado.

Nyilvános fedeztetési engedélyt kapott még:

  • Aranykapu Alvados
  • CI Bruers B Z
  • M Leonardo
  • Barna Party Kislovag
  • Larin B
  • Centino
  • VDL Bizar
  • Kanaan
  • Aranykapu Cornet Real

Gratulálunk a tenyésztőknek és a tulajdonosoknak, mivel rendkívül népes és rendkívül erős mezőnyt láthattunk. Reméljük a lovak mind a tenyésztésben, mind pedig a sportban maradandót alkotnak a jövőben.

Írta: Szalontai Virág
Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfoto.hu

Kommentek