MSLT: pontok helyett fókuszban a teljesítmény

Mslt Kgy Og

Köszönet a tagságnak, hogy kitartottak a magyar sportló mellett – mondta dr. Jármy Miklós, akit az MSLT tagsága újabb négy évre az Egyesület elnökének választott.

Május 18-án a Nemzeti Lovarda Tudásközpontjában zajlott a Magyar Sportlótenyésztők Országos Egyesületének rendes éves, illetve tisztújító közgyűlése. 

Dr. Jármy Miklós, az Egyesület elnöke beszámolójában elmondta, hogy nyolc éve, amikor megkezdte munkáját, számos újdonságot tervezett megvalósítani. A legfőbb cél a tenyésztőket kiszolgáló és a sporttal összhangban lévő egyesületi munka volt. Ez sikerült is, az i-re pedig azt tette fel a pontot, hogy az MSLT irodája a felújított Nemzeti Lovardában kapott helyet, ami sokkal hatékonyabbá teszi az együttműködést a Magyar Lovas Szövetséggel, a lovasok pedig a sportrendezvényekkel összekapcsolva intézhetik teendőiket. 

Az egyesület fontos lépéseket tett annak érdekében, hogy a tenyésztőket minél egyszerűbben, egyablakos úton el tudják látni a megfelelő információval és szolgáltatásokkal. Ennek érdekében most is zajlanak a technikai fejlesztések és folyamatos az együttműködés a NÉBIH szakembereivel is.

Az elmúlt évek legfontosabb változása azonban talán az, hogy az Egyesület tenyésztési programja és a tenyésztésszervezési feladatai egyre inkább a kor követelményeit tükröző sportrendezvényeken méretnek meg. A tenyésztési szabályzat ezért kissé háttérbe szorította a hagyományos pontozásos bírálatot a sportpályákon zajló teljesítménybírálattal szemben. 

„A sport érdekeit kiszolgálva van csak esély arra, hogy a tenyésztők által megálmodott és felnevelt csikók piacra is találjanak” 

– mondta beszámolójában dr. Jármy Miklós, aki azt is hozzátette, hogy igyekeznek a külföldi tenyésztő egyesületeknél jól bevált módszereket és megoldásokat idehaza is meghonosítani. 

A lovasok érdeklődése is azt mutatja, hogy az MSLT jó úton jár, hiszen úgy az online közösségi felületeken, mint a rendezvényeken élénk érdeklődés övezi az Egyesület munkáját. Az MSLT pedig megteremtette a lehetőségét annak is, hogy bevonják a lovasokat az Egyesület munkájába, ezt célozza a közelmúltban meghirdetett és szép résztvevői létszámmal zajló bírálóképzés

A tenyésztési szabályzat módosítása egykor hosszas vitákat szült, az utóbbi években azonban jól vizsgáztak az eddig felállított szabályok, ezért idén nem történt nagyobb változás, mindössze egy kisebb technikai módosítás: az MSLT kivezeti a sportfélvérek a nyakon történő bélyegzését a tenyésztési szabályzatból. 

A közgyűlés a tisztújítással zárult, ahol a megjelent egyesületi tagok újra bizalmat szavaztak dr. Jármy Miklósnak, aki így további négy évig látja majd el az MSLT elnöki feladatait. A korábban hét tagú elnökség öttagúra csökkent: Czuczi István, dr. Soós István, Szebényi Dániel és Técsy Attila folytatják a munkát. A felügyelőbizottság tagjai: Pap István Tibor, Iványi László, Szilvássy Levente.

Msltkozgyules

Az MSLT következő rendezvénye: HSH Premium Weekend 2018. szeptember 7-9. >>

Kapcsolódó cikkek
Kommentek