7 ország 43 fiatal fogatlova a mezőhegyesi világbajnokságon

Fiatalfogatlovak Kiemelt

A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. immár negyedik alkalommal rendezi meg Mezőhegyesen a Fiatal Fogatlovak Világbajnokságát szeptember 5-9. között.

A világbajnokság célja, hogy nemzeti és nemzetközi szinten lehetőséget biztosítson a fiatal, azaz 5-6-7 éves lovak versenyének, teljesítményük alapján pedig hiteles képet kapjanak a tenyésztők. A megmérettetése emellett piaci lehetőséget teremt a külföldi és a hazai lófajták számára is.

A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. három nóniusz fajtájú lovat indít a világbajnokságon, hajtójuk a 2017-es kettesfogathajtó magyar bajnok Papp János lesz, de többek között lipicai lovak is indulnak a világbajnokságon.

Fiatalfogatlovak2018

A magyar hajtók számára nem lesz ismeretlen a pálya, hiszen Mezőhegyes adott otthont a magyar fogatok felkészítésének részét képező egyik edzőtábornak, amikor a lovak és hajtóik a német Peter Tischer segítségével készültek a világbajnokságra.

A megmérettetésen hazánkon kívül még hat ország - Ausztria, Lengyelország, Luxemburg, Németország, Olaszország és Románia – versenyzői vesznek részt. A világbajnokságon induló hajtók között van a lengyel egyesfogathajtó világbajnok, Bartlomiej Kwiatek, valamint a korábban induló lovaival jól szereplő Marie Tischer, Bettina Winkler, Karl-Heinz Finkler (Németország) és Franz Schiltz (Luxemburg).

Pap István Tibor vezérigazgató, a Szervezőbizottság elnöke elmondta: szeretnék elérni, hogy a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. állandó házigazdája legyen a rangos sporteseménynek.

Papistvantibor
Pap István Tibor

Forrás: Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság

Fotó: Vida-Szűcs István

Kommentek