Balatonvilágos, Somorja, Ascona, Aachen: díjugrató körkép

Dijugratas Kiemelt Pixa

A díjugrató világban az elmúlt hétvégén is peregtek az események. Míg a hazai lovasok Balatonvilágosra figyeltek, addig válogatottunk tagjai külföldön szereztek kiváló helyezéseket, ha pedig mindez nem gondoskodott volna elég izgalomról, Aachenben javában zajlott a CHIO is.

Országos díjugrató verseny Balatonvilágoson

Július 20-22. között Balatonvilágoson rendeztek országos díjugrató versenyt. A három nap három lovasról szólt, akik kisajátították maguknak a nagykör versenyszámait. A Sumi Equi-Sport Kft. lovasa, ifj. Gombos László pénteken és szombaton is győzni tudott a Rádiházi Ménesben tenyésztett Előtáncossal, vasárnap pedig a második helyet szerezte meg a páros. Nagy formában versenyzett ezen a hétvégén is a kishortobágyi Milesz Eszter, aki egy második és harmadik helyezés után a leggyorsabb összevetéssel győzni tudott a szürke Landsdreammel a verseny legmagasabb kategóriájában.

A rendező Pulai Lovasklub lovasa, ifj. Kövy András pénteken harmadik, szombaton második helyezést szerzett Faquitollal és Heurékával, a 140 centiméteres nagykör harmadik helyezettje pedig tanítványa, Gátfalvi Kíra lett Grappával.

CSI verseny Somorjában

A somorjai négycsillagos nemzetközi CSI versenyen három férfi válogatott lovasunk képviselte hazánkat. Horváth Balázs és ifj. Szabó Gábor több helyezést is szerzett. A nagydíjban legeredményesebb lovasunk Krucsó Szabolcs volt fedezőménjével, Chacco Blue II-vel.

Svájci kiruccanás

A felnőtt válogatott egyetlen hölgy tagja, Hugyecz Mariann ezen a hétvégén a svájci Asconában ötcsillagos CSI-n lovagolt, ahol Chacco-Boy nevű lovával nyolc hibaponttal teljesítették a 160 centiméteres nagydíjat.

Német siker Aachenben

120. alkalommal rendezték meg az aacheni CHIO versenyt. A rendező németek csütörtök este hatvanezer néző előtt nyerték meg a Nemzetek Díját, majd vasárnap délután Marcus Ehning Pret A Tout nevű lovával bezsebelte a nagydíj győztesének járó 330.000 eurót.

Az aacheni nagydíj második helyét ugyanúgy mint tavaly, idén is a portugál színekben lovagló Luciana Diniz szerezte meg a sárga Fit For Funnal, akit az előzetes nevezések alapján három hét múlva láthatunk a Nemezeti Lovardában a Longines FEI Jumping Nations Cup TM Hungary” CSIO5* Budapesten is.

Forrás: Díjugrató Szakág

A borítókép illusztráció. Forrás: Pixabay

Kommentek