Gyermek és ifjúsági díjugratóink is Nemzetek Díját nyertek Csehországban

Dijugratas magyar illusztracio

Nagyszerű eredménnyel kezdik az utánpótlás díjugratók a 2022-es nemzetközi szezont, a gyermek és ifjúsági csapat is egy-egy Nemzetek Díja győzelemmel tér haza.

A Prága melletti Zduchovicében hat ország válogatottja állt starthoz a 125 centiméteres magasságon megrendezett gyermek Nemzetek Díjában. A magyar csapat vezetője ezúttal Németh István felnőtt szövetségi kapitány volt, aki ifj. Kövy András utánpótlás szövetségi kapitánnyal ismét jól menedzselte a magyar csapatot.

A négy fős válogatott mindkét fordulóban hibapont nélkül zárt, így az olasz lovasokkal az első helyért vetettek össze rövidített pályán. Szuhai Rodrigo és JayJay dupla hibátlanja után az egész mezőny leggyorsabb összevetésével ért célba. Bodnár Annabell It’s a Gamble nyergében sem hibázott három pályán keresztül, Fábián Johanna Chaballal pedig 0 és 4 hibapont után hiba nélkül hozta le az összevetést. A talentes Hermann Zsófia LNS Cassianával az első fordulóban egyet verve, majd az összevetésben és a második fordulóban hibátlannal segítette győzelemhez a magyar csapatpt.

A Nemzetek Díja csapatversenyében nem lovagló versenyzőknek külön versenyszámot rendeztek, itt Sáli Csenge Jácint nyergében első lett, Kelemen Blanka Jerryvel hibapont nélkül ért célba.

Zduchovice2022 1
Fotó: Díjugrató Szakág

Pár órával a gyermekek győzelme után összevetéssel az ifjúsági válogatott is megnyerte a Nemzetek Díját Zduchovicében. Hét ország válogatottja állt starthoz a 135 centiméteres, kétfordulós versenyen, ahol a magyar válogatott tiszta hibátlannal került az összevetésbe a lengyelek ellen. Két magyar lovas is hozta a dupla hibátlant: Kiss Lizanna Cojanóval és ifj. Szuhai Gyula Perthy Jacksonnal az összevetésben is verőhiba nélkül, gyorsan lovagolva meghatározták a csapat sikerét. Az összevetéshez szükséges hibátlanokat az első fordulóban Csetényi Lea Hámorral, a második körben Osztovits Péter Laquilot Z-el hozta. Osztovits Péter időtúllépéssel zárt a mindent eldöntő rövidített pályán, ami után az az érdekes helyzet állt elő, hogy a lengyelekkel azonosan egy hibapont lett a magyar csapat végeredménye, de jobb időeredménnyel Magyarország ifjúsági válogatottja állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

Az ifjúságiak egyéni versenyében a legjobb magyar teljesítményt Pataki Anna Klára Je T’ Aime nyergében érte el, aki egy hibapontos időtúllépéssel ért célba.

Zduchovice2022 2
Fotó: Díjugrató Szakág

Forrás: Díjugrató Szakág
Borítókép: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek