Díjugrató parádé Prágában

Praga

A Global Champions Tour idei sorozatának utolsó állomása tegnap vette kezdetét a Prágai O2 arénában. Első alkalommal kerül megrendezésre a CSI5* Longines Global Champions Tour Super Grand Prix, ráadásul korábban soha nem látott pénzdíjakért mérik össze tudásukat a legjobb lovak és lovasok.

A díjugrató versenyek hangulatához szokott közönség egy egészen rendkívüli, az amerikai sportesemények hangulatát idéző nyitóünnepségen láthatta a világelitbe tartozó díjugratókat, akik három méter magas lángcsóvák között érkeztek a ceremóniára. Természetesen a Global Champions League csapatai is bemutatkoztak, és egyértelműen a hazai csapat, a Prague Lions kapta a legnagyobb ovációt.

A hétvégén eddig soha nem tapasztalt pénzdíjakért mérik össze tudásukat a legjobb lovak és lovasok. Nem elírás! A verseny összdíjazása 11.460.000 euró, tehát megközelítőleg 3,7 milliárd forint.

Szombaton este 20:30-tól kezdődik a verseny egyik fő attrakciója, az első alkalommal megrendezésre kerülő CSI5* Longines Global Champions Tour Super Grand Prix. Ide az a 16 lovas kvalifikálta magát, akinek sikerült ebben az évben LGCT nagydíjat nyernie. Olyan világsztároknak szurkolhatunk majd, mint Scott Brash, Edwina Tops-Alexander, Harrie Smolders, Peder Fredricson, Daniel Deusser, Alberto Zorzi, Ludger Beerbaum vagy Lorenzo de Luca.

Egy biztos, a világ elitjébe tartozó lovasok egytől-egyig pályára lovagolnak a hétvégén. Pénteken 21:00 órától fog kezdődni a Global Champions League elődöntője, ahol 12 csapat méri össze tudását, vasárnap pedig a 14:15-kor kezdődő GCL Nagydíjban versengenek az összesen 6.400.000 eurós pénznyereményért.

A magyar lovasoknak is elérhető közelségben lévő Prága kiváló program lehet a hétvégén!

Kommentek