Első világkupa versenyét nyerte Bram Chardon

Bramchardonmechelen2017 900

Bram Chardon a svájci Jerome Voutaz-t és a többszörös mecheleni győztes Koos de Ronde-t megelőzve megnyerte a Fogathajtó Világkupa hatodik fordulóját, így már biztosan indulhat majd a bordeauxi döntőben.

Egy kiváló első kör után, ahol szintén Bram volt a leggyorsabb, a második körben is remekelt és győzött egy hibátlan hajtással. Mint mondta, lehetősége volt biztonságosabban hajtani, mivel előtte Voutaz és de Ronde is hibázott. „Az, hogy nyerjek is, nem volt benne a taktikámban, de egyszerűen fantasztikus érzés” – nyilatkozta a versenyző a Hoefnetnek. Bram ezzel édesapja nyomdokaiba lépett aki 2016-ban győzött Mechelenben.

Jerome Voutaz szerezte meg a második helyet, amivel jelenleg a hatodik helyen áll a ranglistán és még Lipcsében is ott lesz majd. A Mechelenben harmadikként végző Koos de Ronde a világkupa-sorozat ranglistáján is a harmadik helyen áll. Boyd Exellhez és IJsbrand Chardonhoz hasonlóan ő is biztos indulója a döntőnek, de előtte még Lipcsében is pályára hajt majd lovaival.

A szabadkártyás Glenn Geerts volt az egyetlen, aki hibátlanul hajtott az első körben, de nem volt elég gyors, hogy bekerüljön a legjobb háromba, végül a negyedik helyen végzett. Georg von Stein az ötödik, Edouard Siomonet a hatodik, Chester Weber pedig a hetedik helyet szerezte meg.

A nemzetközi 4-es szintű holland páyaépítő, Jeroen Houterman technikás pályát tervezett Mechelenben, és ő lesz az, aki a bordeaux-i döntőben is próbára teszi majd a hajtókat.

Forrás: Hoefnet

A lovas világ legfrissebb hírei a Riderline-tól:

Kommentek