Új vezető az FEI Fogathajtó Szakbizottság élén

J Medina fogathajtas 1200

A spanyol Joaquín Medinát válaszották meg a FEI Fogathajtó Szakbizottság új elnökének a 2023-2027 közötti időszakra a Nemzetközi Lovas Szövetség Mexikóvárosban tartott Közgyűlésén.

Joaquín Medina a fogathajtás egyik legelismertebb hivatalos személye, aki kiváló kapcsolatot ápol hazánkkal. Számtalanszor ellátogatott már Magyarországra és a jövőben is jönni fog hazai versenyekre, kurzusokra és képzésekre. Kiváló szakember, aki hatalmas tudással rendelkezik, sport iránti elkötelezettsége páratlan. FEI 4-es szintű bíró és technikai kiküldött, 3-as szintű pályaépítő és steward, de díjugratásban, díjlovaglásban és távlovaglásban is rendelkezik bírói és steward fokozattal. 2016 óta a FEI bíróképzéseinek kurzusvezetője.

Joaquín Medina Fugli Károlyt váltja posztján, aki 12 éven át töltötte be ezt a pozíciót. 2011-ben Rio de Janeiroban választották meg, majd háromszor választották újra, ezzel a teljes időtartamot kitöltötte, amit egy FEI szakág elnöke számára lehetséges. A mexikói közgyűlés alkalmával Fugli Károlyt a FEI elnökség tiszteletbeli tagjának nevezték ki.

Fugli K FEI Liz Gregg
Fugli Károly - Fotó: FEI / Liz Gregg

Forrás: Fogathajtó Szakág
Borítókép: Krisztina Horváth/Hoefnet.com

Kapcsolódó cikkek
Kommentek