Ezért érdemes kilátogatni az eladó sportlovak bemutatójára

Mslt Og

Az MSLT Tenyésztők Hétvégéjének évről évre egyik fénypontja az eladó sportlovak bemutatója. A benevezett 3 és 7 év közötti lovakat szabad mozgásban és szabadonugró folyosóban lehet megtekinteni. Ez egy remek lehetőség azok számára, akik fiatal lovat keresnek, egy olyan program, amire garantáltan érdemes kilátogatni.

Sok lovas volt már olyan helyzetben, hogy álmai lovát kereste, de az csak nem akart vele szembejönni. Az MSLT viszont segítséget nyújt a keresgélésben az eladó sportlovak bemutatójával. Külföldön már bevett szokásnak számítanak és nagy népszerűségnek örvendenek az ilyen bemutatók vagy aukciók. És nem véletlenül, hiszen összehozza egy helyre a potenciális vevőket és az eladó lovakat, így mindenki megtalálja a számítását.

Vége a hasztalan keresgélésnek

Magyarországon nem egyszerű a lóvásárlás, hiszen nem nagyon vannak erre alkalmas színvonalas oldalak, főleg nem a fiatal lovak számára. A vevőnek sok haszontalan hirdetést kell általában átrágnia, mire talál számára érdekeset. De az MSLT eladó sportló bemutatójával megszűnnek ezek a problémák, és mindenki számára egyszerűbbé válik a keresgélés a kínálat felsorakoztatásával.

Helybe jönnek a lovak

Megszűnik a távolság jelentette akadály, mivel számos lovat lehet megnézni egy helyen és egy időben. Nem kell utazgatni, elég csak leülni a tribünre és máris válogatott eladó lovakat láthatunk.

Objektív összehasonlítás

A résztvevők objektív képet kaphatnak a lovakról. A körülmények egyformák, így minden lovat ugyanazon feltételek mellett lehet értékelni egymás után. Normál esetben sokszor hetek telnek el két kipróbált ló között, és már senki sem emlékszik, hogy milyen teljesítményt is nyújtott a korábbi. Itt azonban nem kell heteket várni, hanem egymás után lehet összehasonlítani a lovakat.

Ráadásul a megszokott otthoni környezetben mutatott kép sokszor csalóka. Nagyon sokat elárul egy ló jelleméről, ha kiszakítják a megszokott környezetéből, és idegen helyen próbáljuk ki. Meg lehet figyelni, hogy hogyan reagál az újdonságokra, vagy hogy mennyire okoz neki gondot nagy közönség előtt szerepelni. Egy sportló esetében ez fontos szempont, hiszen a versenyeken is hasonló körülmények között kell majd helytállnia.

Segít a katalógus

Jól szerkesztett, áttekinthető katalógus nyújt segítséget, ami tartalmazza a bemutatott lovak származását, eredményeit, árkategóriáját és a tulajdonos elérhetőségét. A helyszínen lehetőség adódik azonnali próbára is, ha valaki lovas alatt is ki szeretné próbálni kiszemeltjét.

A rendezvényről

Az MSLT Tenyésztők Hétvégéjén az eladó lovak mellett bemutatkoznak a fedezőmén jelöltek, és az ország legkiválóbb magyar sportló ménjei is. A program tehát igazán érdekes és látványos lesz minden lovasnak, azoknak is, akik nem feltétlenül törik lóvásárláson a fejüket.

MSLT2020 og

Fotó: Somogyvári Anett, SAPhoto, Sportlovak.hu

Eladó magyar sportlovak a Riderline-on:

Kommentek