Rekord számú nevező a Csikóchampionátuson

Mslt Csiko Kiemelt

A Magyar Sportlótenyésztők Országos Egyesülete idén a Prémium Hétvége keretein belül együtt rendezi meg a Csikóchampionátust és az Országos Kancavizsgát. Rekord számú nevező gyűlt össze mindkét kategóriában, több mint kilencven lovat láthatnak a Nemzeti Lovardába kilátogató nézők a hétvégén.

A csikóknál minden eddiginél erősebb mezőny gyűlt össze, egytől-egyig kiváló származású lovakat neveztek, és nem egy olyan akad, akinek nem csak az anyja, hanem a nagyanyja és dédanyja is nagydíjat ugrott hazánkban. Soha nem látott létszámú nevezés érkezett mind a kanca mind pedig a mén kategóriában, összesen ötven magyar sportló fajtájú csikó fog felsorakozni a bírák előtt.

A bírálat során a csikók testfelépítését, arányait, mozgását és fejlettségét nézi a bizottság, és ezen szempontok alapján választja ki a legszebb csikót külön a mén, és külön a kanca kategóriában.

Az idei évben azonban még egy plusz tényezővel is ki fog egészülni a bírálat. Mivel egyre több díjló származással rendelkező csikót vonultatnak fel a tenyésztők, ezért nem lenne igazságos az ugró reménységekkel szemben, ha csak a küllem és a mozgás alapján ítélnék meg őket. Ezért a bíráló biztosság az egyes csikók szemlézésénél figyelembe veszi az egyed származását és a szakági irányultságát.

Az MSLT Prémium Hétvége részletes programja:

Szeptember 8. szombat

  • 9:00 -13:00 : Kancák küllemi bírálata
  • 14:00- 17:00 : 3 éves kancák és eladó sportlovak szabadonugrója
  • 17:30- 18:00 : Champion hirdetés – 3 éves kancák
  • 18:00 – 19:00 : 4-5 éves kancák lovas alatti bemutatása

Szeptember 9. vasárnap

  • 10:00 – 14:00 : Csikóchampionátus
  • 14:30- 15:00 : Mén és kanca csikó champion hirdetés
  • 15:30 – 17: 30: 4-5 éves kancák szabadonugrója
  • 18:00 – 18:30: Champion hirdetés – 4 és 5 éves kancák

A rendezvényre a belépés ingyenes.

Mslt Csiko

Fotó: MSLT

A borítóképen: Careful Catie, a kanca Champion (PM Casello-Koppány), tenyésztő és tulajdonos: Gondos Dorottya, Dombóvár

Kapcsolódó cikkek
Kommentek