Ezúttal is érdemes ellátogatni az eladó sportlovak bemutatójára

Eladosportlo Kiemelt

Idén első alkalommal rendezi meg a Magyar Sportlótenyésztők Országos Egyesülete (MSLT) a Prémium Hétvégét, melynek keretein belül ismét bemutatkoznak az eladó fiatal, 3 és 7 év közötti lovak szabad mozgásban és a szabadonugró folyosóban.

Márciusban a Tenyésztők Hétvégéjén már sok ló gazdát cserélt, és valószínűleg most sem lesz ez másképp, hiszen ismét válogatott fiatal sportlovakat láthatnak a Nemzeti Lovardába kilátogató érdeklődők. Hazánkban még csak most kezd elterjedni, de külföldön már bevett gyakorlatnak számítanak az ilyen bemutatók és aukciók az eladó lovak körében, és ennek számos oka van.

A legnehezebb dolga általában azoknak a vevőknek szokott lenni, akik kimondottan fiatal ugrólovat keresnek, hiszen a kínálatot nem lehet megtalálni internetes hirdetési oldalakon, csak kérdezősködés útján lehet információt szerezni a fiatal, belovaglás előtt álló egyedekről. A vevőknek sokat kell utazniuk, hogy megtekintsenek egy-egy lovat az ország különböző pontjain, sok idő telik el két alkalom között és sokszor nem is sikerül megtalálni a tökéletes társat maguk mellé.

Az eladó sportlovak bemutatója ezzel szemben térben és időben egyszerre sorakoztatja fel az eladásra szánt lovakat nem csak a nagy tenyészetek, hanem a magánszemélyek kínálatából is. A vevőnek nincs más dolga, csak a lelátón végigülni a bemutatót, és a katalógus segítségével informálódni a ló származásáról, eredményeiről, az árkategóriáról és a tulajdonos elérhetőségéről. A helyszínen pedig lehetőség adódik akár azonnali próbára is, ha valaki lovas alatt is ki szeretné próbálni a kiszemeltjét.

Az érdeklődők objektív képet kaphatnak a lovak jelleméről és „versenyszituációban” nyújtott teljesítményéről, hiszen egyforma körülmények között, idegen környezetben kell a lovaknak bemutatkozniuk az ugrófolyosóban teltházas lelátó előtt. Egy potenciális versenyló esetében ez egy remek lehetőség a vevőnek, hogy meggyőződjön, jelöltje hogyan reagál az újdonságokra, vagy hogy mennyire okoz neki gondot nagy közönség előtt szerepelni.

Az MSLT Prémium Hétvége részletes programja:

Szeptember 8. szombat

  • 9:00 -13:00 : Kancák küllemi bírálata
  • 14:00- 17:00 : 3 éves kancák és eladó sportlovak szabadonugrója
  • 17:30- 18:00 : Champion hirdetés – 3 éves kancák
  • 18:00 – 19:00 : 4-5 éves kancák lovas alatti bemutatása


Szeptember 9. vasárnap

  • 10:00 – 14:00 : Csikóchampionátus
  • 14:30- 15:00 : Mén és kanca csikó champion hirdetés
  • 15:30 – 17: 30: 4-5 éves kancák szabadonugrója
  • 18:00 – 18:30: Champion hirdetés – 4 és 5 éves kancák


A rendezvényre a belépés ingyenes.

Mslt Szabadonugro

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek