A Fábiáncsics Horses bemutatja 2021-es ménkínálatát

FH menek2021 og

A Fábiáncsics Ménállomás minőségi, kiváló pedigrével és saját teljesítménnyel rendelkező fedezőméneket kínál az igényes tenyésztők számára.

Sandokan

Sandokan 02

Sandokan egy 2008-ban született fekete hannoveri fedezőmén. Fedeztetési engedéllyel rendelkezik a hannoveri, oldenburgi, mecklenburgi, rheinlandi, vesztfáliai, svéd sportló, OS-International és a Dél-Német méneskönyvekben.

A mén kiemelkedő saját teljesítménnyel rendelkezik, nemzetközi 5*-os pályákon versenyzett. 2012-ben Adelheidsdorfban rendezett 70 napos teljesítményvizsgán nagyon meggyőzően teljesített, amit a bírók 10 ponttal jutalmaztak a szabadonugró feladatban.

A 2013-ban Warendorfban rendezett Bundeschampionaton favoritként indult, és nem okozott csalódást lovasának, hiszen végig megbízható teljesítménnyel nyerte meg kategóriáját. A kvalifikációban kétszer kapott 9.5 pontot, majd a döntőben 9.5 és 9.7 ponttal zárt, amihez hasonló eredményt előtte csak apja tudott elérni.

Sandokan származása mind az apai, mind az anyai oldalon kitűnő. Stakkato az 1998-as, Landor S pedig az 1997-es Bundeschampionat győztese Warendorfban. Stakkato a német FN Breeding Value Estimation of Jumping Sires rangsorát 12-szer vezette egymás után, valamint az utóbbi években is a lista elején szerepelt. Eva Bitterrel megnyerte az 1998-as Hannoveri Díjugrató Bajnokságot Dobrockban. 2003-ban és 2010-ben Eva női német bajnok lett Stakkatót lovagolva.

Az 1997-es Bundeschampionaton győztes Landor S pedig számos S kategóriás verseny győztese. Sandokan származásában az anyai oldalon szerepel Graf Grannus, akinek 21 engedéllyel rendelkező fedezőmén utódja van, és 2004-ben az év hannoveri ménjének választották. Az angol telivér vérvonalat pedig Gotthard biztosítja.

Sandokan első hazai csikója helyezést szerzett a 2020-as MSLT Csikóchampionátuson, és számos utódja kezdte már meg versenykarrierjét Németországban. Csikói kiváló ugróképességgel rendelkeznek, a mén jól örökíti térölelő mozgását és nemes megjelenését.

A tenyésztők számára már Magyarországon is elérhető ez az impozáns fekete mén a Fabiancsics Horses kínálatában.

  • Fedeztetés módja: mesterségesen, friss és mélyhűtött spermával
  • Felállítási helye: Nemzeti Lovarda - Budapest
  • Fedeztetési díja: 800 EUR+ÁFA

Jagger

Jagger 1160

3 és 5 éves kora között Jagger a tenyésztésben vett részt az Egyesült Királyságban. Hollandiába való hazaérkezése után megkezdte a lovas alatti ugrómunkát, ahol korlátlan képességet mutatott kiváló technikával párosulva. Ez nem okoz nagy meglepetést, hiszen egy nagyon erős kancacsalád adja hozzá a genetikai hátteret, mely számos nemzetközileg elismert lovat adott a díjugrató sportnak. Jagger anyja édestestvére a Maikel van der Vleutennel és Edwina Tops Alexanderrel nemzetközi sikereket elérő Vleut-nek, és a nemzetközi sportnak is adott utódokat.

Jagger apja Vigo d’Arsouilles, akitől minden évben származnak új győztesek a nemzetközi porondon, mint például: Ego Van Orti, Dixson, Donatella-N, Sterrehof’s Ushi, Super Trooper de Ness. 2010-ben a Kentuckyban megrendezett világbajnokságon győzni tudott állandó lovasával, Philippe Lejeune-nel, valamint a csapatversenyben hozzásegítették a belga válogatottat a bronzérem megszerzéséhez. Érdekesség, hogy Philippe korábbi nemzetközi szinten versenyző lova éppen a mén apja, Nabab de Rêve volt. Vigo egy erőteljes testalkatú mén egy kiemelkedő kancacsaládból. Fia, Bernini, a KWPN fajtában engedélyt szerzett fedezőmén, akit nagyon magas pontokkal díjaztak a teljesítményvizsgán és az ugrófeladatokban. Vigo d’Arsouilles és lovasa fontos szerepet töltött be a belga csapat életében, így számos alkalommal voltak díjazva Nemzetek Díja és Grand Prix versenyszámokban. Ezenfelül Vigót megválasztották az Év Lovának Belgiumban 2008-ban, majd 2010-ben is, valamint 2011-ben megkapta a BWP Ambassador címet.

Az anyai nagyapát nem kell bemutatni, hiszen Quick Star segítségével került be Meredith Michaels-Beerbaum a Grand Prix lovasok közé. Számos nagydíj győzelmével és helyezésével összesen 500,000 € pénzdíjat nyert versenykarrierje során. Utódainak köszönhetően Quick Star a WBFSH ranglistáján a top 10-ben szerepelt 2010 és 2013 között. A 2012-es Londoni Olimpián a döntőben két leszármazottja is részt vett. Ian Millar Star Power-je és az angol csapatot aranyéremre segítő Big Star Nick Skeltonnal, akik később a 2016-os Olimpia egyéni aranyérmesei lettek.

  • Fedeztetés módja: mesterségesen, friss és mélyhűtött spermával
  • Felállítási helye: Nemzeti Lovarda - Budapest
  • Fedeztetési díja: 500 EUR+ÁFA

Kanaan

Pc kanaan mslt17 2857

Kanaan egy impozáns megjelenésű, kiváló ugróképességű, ígéretes mén remek származással. 2018-ban nyilvános fedeztetési engedélyt kapott az MSLT ménvizsgáján. Ezután megkezdte versenykarrierjét korosztályának megfelelő magasságon, ahol megmutatkozott kiváló technikája és remek mentalitása a versenyzéshez.

A 2019-es Fedeles Döntő során a 6 éves lovak kategóriájában a második helyen végzett, majd a 2020-as év során feljebb lépett, és immár 130-135 centiméteres pályákon versenyzik eredményesen. Gyakran örökíti különleges jegyeit, legtöbb csikója feltűnő színezettel, rendkívüli mozgással és impozáns megjelenéssel rendelkezik.

Kanaan származása anyai és apai oldalon egyaránt figyelemre méltó. Apja, Kannan volt az egyetlen mén a világon, aki majdnem tíz évig tagja volt a legjobb 16 ménnek a WBFSH ranglistája szerint. A méltán híres Voltaire utódja fantasztikus versenykarrier után vált elérhetővé a tenyésztők számára. Csikói kivételes képességeket mutatnak a nemzetközi porondon is, számos Grand Prix győzelmet tudhatnak magukénak. Legsikeresebb utódai: Nino des Buissonnets, aki a 2012-es londoni olimpián megszerezte a győzelmet Steve Guerdat-val, Diva II, aki Ben Maherrel a nyergében a 2015-ös aacheni Európa-bajnokságon szerepelt eredményesen, és Molly Malone, aki fiatal ír lovasa, Bertram Allen nemzetközi karrierjét indította el sikeresen.

Kannan utódait erő, óvatosság és komoly versenyszellem jellemzi. A kivételes mén 2020-ban távozott az élők sorából, így fedezőmén ivadékai még értékesebbé válhatnak a tenyésztők számára.

A mén anyai dédapja a híres Sandro Boy, aki Marcus Ehninggel a nyergében világkupa döntőt nyert Kuala Lumpurban. A páros versenykarrierje során több mint 1,2 millió € pénzdíjat nyert.

Kanaan felmenői között anyai ágon megtalálható a méltán híres Chacco-Blue is. A fiatalon elpusztult mén utódai révén vált igazán népszerűvé a tenyésztők között. Több, mint 1500 csikója közül többen versenyeznek 160 centiméteres pályákon, rendszeres olimpiai résztvevők. A világ legjobb ugró örökítőit rangsoroló WBFSH ranglistát 2017 óta megszakítás nélkül vezeti.

Kanaan
  • Fedeztetés módja: mesterségesen, friss és mélyhűtött spermával
  • Felállítási helye: Nemzeti Lovarda, Budapest
  • Fedeztetési díja: 400 EUR+ÁFA

Comero

Comero mslt stallion20 ms0 3678

Comero egy 2017-ben született vesztfáliai mén Comme Il Faut apától és Numero Uno anyai nagyapától. 2019-ben novemberében Németországban kapott fedeztetési engedélyt, majd a 2020-as februári MSLT által szervezett ménszemlén nyilvános tenyésztési engedélyt kapott.

Első csikói 2021-ben születnek meg. A feltűnően szép küllemű, kiváló mozgású mén megjelenésével meggyőzte a tenyésztőket és előszeretettel választják kancáik fedeztetésére Magyarországon és külföldön egyaránt.

Apja, Comme Il Faut a legendás Cornet Obolensky és a történelem legjobb ugró kancájának (Ratina Z) utódja. Ennek köszönhetően a ménben minden benne van, ami a sportban szükséges: erő, technika és képesség jellemzi. Felmenői között az első három generáció hét ménjéből hat versenyzett nemzetközi Grand Prix szinten. Comme Il Faut 5 évesen 2. lett a fiatal lovak világbajnokságán Lanakenben 2010-ben, majd pályafutása kezdetén eredményesen versenyzett a korosztályos versenyszámokban, és csupán egy szezon után már Grand Prix szinten ugrott. A következő években számos helyezést szerzett, melyek közül a legkiemelkedőbbek: 2016-os Madridi Világkupa győzelem, 2017-es paderborni Grand Prix verseny győzelme, illetve 2018-ban a Nemzetek Díja Fináléjának volt győztese, majd 2019-ben Hicksteadben nyerte meg a Nemzetek Díja fordulót Marcus Ehninggel. Utódai között szerepelnek olyan fedeztetési engedéllyel rendelkező mének, mint például Christian Ahlmannal versenyző Comilfo Plus Z.

Comero anyai nagyapja, Numero Uno egy nemzetközi szinten sikeres mén, aki többször is bizonyította, hogy egyike a modern lótenyésztés kiemelkedő ménjeinek. A KWPN bizottságától ennek elismerésére megkapta a keur státuszt, amit a legalább 140-es mutatójú és 85 %-os megbízhatóságú mének nyerhetnek el, ha van Grand Prix szinten versenyző utódjuk. A teljesítményvizsgán kitűnő teljesítményt nyújtott, 9 pontot kapott a tízből vágtájára és átlagban 8.5 pontot az ugrófeladatokra, valamint további 9 pontot robbanásszerű elugrásaira.

Sportkarrierje során Marco Kutscherrel versenyzett, akivel több, mint 25 győzelmet és helyezést ért el.

  • Fedeztetés módja: mesterségesen, friss és mélyhűtött spermával
  • Felállítási helye: Nemzeti Lovarda - Budapest
  • Fedeztetési díja: 400 EUR+ÁFA

Chico B Z

Chico bz mslt21 2992

Chico B Z egy 2018-as születésű zangersheide méneskönyvhöz tartozó, Németországban körungolt mén. A 170 cm marmagasságú szürke mén származása Chacoon Blue × Tolan R. Modern, atletikus megjelenésével, kiváló ugróképességével és átlagon felüli mozgásával méltán kapta meg az MSLT által szervezett ménvizsgán az Ambassador címet és a nyilvános fedeztetési engedélyt 2021-ben.

Apja, Chacoon Blue mind saját teljesítményben, mind utódai teljesítményében kiváló eredményeket produkál. Számos helyezést ért el lovasával, Philip Rüpinggel a világranglista pontot adó versenyszámokban Kronenbergben, Lanakenben, és Oldenburgban, valamint helyezve volt korábban a Fiatal Lovak Bajnokságán Münchenben, Paderbornban és Opglabbeekben. Chacoon Blue határtalan képességei már 2014-ben megmutatkoztak a mének teljesítményvizsgáján Schlieckauban, ahol kiemelkedő 9.4 pontot kapott a tízből, fókuszban az ugrófeladatokkal. A laza technikájáért és az ugróképességéért a tökéletes 10 pontot szerezte meg. Fantasztikus baszkülje, tiszta technikája és példás lovagolhatósága minden alkalommal lenyűgözi közönségét.

Első utódai, mint például Crystal Blue, Tailormade Chacoon Star, Charlie M, Chacoon Fly PS, Chacoothargos PS and Chacoolou sorra győzedelmeskednek a fiatal lovak számára kiírt versenyszámokban.

A ló anyai nagyapja Tolan R Namelus R után, aki többek között az olimpiai csapatbajnok Tripple X III-at, illetve Nintendert adta. Tolan R maga is nemzetközi szinten versenyzett, valamint megmutatta óriás képességét, mikor a Gelderlandi CSI Puissance számában teljesítette a 205 centiméteres magasságot is.

Az anyai dédapa Berlin, aki Gerco Schröderrel világ-, és Európa-bajnok csapatban. Emellett a páros nyert Grand Prix-t La Corunában, Veronában, illetve megszerezték a holland bajnoki címet is.

Chico B kancacsaládja is nagyon kiemelkedő, innen származik a Martin Fuchs-szal Global Champions Tourban, és más 5*-os versenyeken résztvevő nagyon eredményes Chica B Z.

Chico bz mslt21 4850
  • Fedeztetés módja: mesterségesen, friss és mélyhűtött spermával
  • Felállítási helye: Nemzeti Lovarda - Budapest
  • Fedeztetési díja: 500 EUR+ÁFA

További információ:

Fabiancsics Gábor
+36 30 966 0845
info@fabiancsicshorses.com
www.fabiancsicshorses.com

Fotók:

Kapcsolódó cikkek
Kommentek