Sandokan: a Bundeschampionat-győztes mén Magyarországon fedez

Sandokan kiemelt1

Sandokan egy 2008-ban született fekete hannoveri fedezőmén. Fedeztetési engedéllyel rendelkezik a hannoveri, oldenburgi, mecklenburgi, rheinlandi, vesztfáliai, svéd sportló fajtákban, az OS-International és a dél-német méneskönyvekben.

A mén kiemelkedő saját teljesítménnyel rendelkezik, nemzetközi 5*-os pályákon versenyzett. 2012-ben Adelheidsdorfban rendezett 70 napos teljesítményvizsgán nagyon meggyőzően teljesített, amit a bírók 10 ponttal jutalmaztak a szabadonugró feladatban.

A 2013-ban Warendorfban rendezett Bundeschampionaton favoritként indult, és nem okozott csalódást lovasának, hiszen végig megbízható teljesítménnyel nyerte meg kategóriáját. A kvalifikációban kétszer kapott 9.5 pontot, majd a döntőben 9.5 és 9.7 ponttal zárt, amihez hasonló eredményt előtte csak apja tudott elérni.

Sandokan 03

Sandokan származása mind az apai, mind az anyai oldalon kitűnő. Stakkato az 1998-as, Landor S pedig az 1997-es Bundeschampionat győztese Warendorfban. Stakkato a német FN Breeding Value Estimation of Jumping Sires rangsorát 12-szer vezette egymás után, valamint az utóbbi években is a lista elején szerepelt. Eva Bitterrel megnyerte az 1998-as Hannoveri Díjugrató Bajnokságot Dobrockban. 2003-ban és 2010-ben Eva női német bajnok lett Stakkatót lovagolva.

Az 1997-es Bundeschampionaton győztes Landor S pedig számos S kategóriás verseny győztese. Sandokan származásában az anyai oldalon szerepel Graf Grannus, akinek 21 engedéllyel rendelkező fedezőmén utódja van, és 2004-ben az év hannoveri ménjének választották. Az angol telivér vérvonalat pedig Gotthard biztosítja.

SANDOKAN pedigree

Sandokan első hazai csikója helyezést szerzett a 2020-as MSLT Csikóchampionátuson, és számos utódja kezdte már meg versenykarrierjét Németországban. Csikói kiváló ugróképességgel rendelkeznek, a mén jól örökíti térölelő mozgását és nemes megjelenését.

A tenyésztők számára már Magyarországon is elérhető ez az impozáns fekete mén a Fabiancsics Horses kínálatában.

  • Fedeztetés módja: mesterségesen, friss és mélyhűtött spermával
  • Felállítási helye: Nemzeti Lovarda, Budapest
  • Fedeztetési díja: 800 EUR+ÁFA
  • További információ: FábiáncsicsHorses
Sandokan 02

A FábiáncsicsHorses istálló további fedezőménjei:

Kapcsolódó cikkek
Kommentek